Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Piparipuffetit – kätevä joulunajan vierasvara

Meillä on jouluvalmistelut vielä ihan alkutekijöissään (johtuen ihan liian pitkään jatkuneesta sairastelukierteestä), mutta onhan tässä onneksi vielä melkein viikko aikaa. Tänään pääsin joululeipomuksissa kuitenkin jo alkuun, kun tein pakkaseen pipareista ja jäätelöstä puffetteja. Piparipuffetit ovat kätevä vierasvara vaikkapa joulun ajan yllätysvieraita ajatellen, sillä ne voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ja ottaa pakastimesta suoraan tarjolle juuri silloin kun tarvitaan.

valmiit piparipuffetit

Piparipuffettien koristeluun sain inspiraation meidän glögilaseista. Pyörittelin piparitaikinan pieniksi palloiksi ja litistin pallot kauniisti kuvioitua Hobstar-lasia kaulimena käyttäen. Lasi täytyi kevyesti jauhottaa, ettei taikina tarttunut siihen, mutta muuten homma sujui näppärästi. Lopuksi siistin reunat pyöreällä piparkakkumuotilla. Jäähtyneiden pipareiden väliin leikkasin samalla muotilla reilun sentin paksuisia vaniljajätskiviipaleita.

piparitaikina

Samalla tein myös muutamia lumihiutalepipareita, jotka koristelin perinteisesti sokerikuorrutteella. Kuppi kuumaa glögiä ja piparin tuoksu, vielä kynttilät palamaan ja alkaakin tuntua jo vähän joululta!

Piparipuffetit tarjolla

Rauhallista joulunodotusta jokaiseen kotiin.

Kommentoi