Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Söpöt pääsiäiskuppikakut

Vinkkasin jo aiemmin, että luvassa on lisää kuppikakkuja. Tässäpä näitä ja samalla hauska vinkki pääsiäisleivonnaisten koristeluun!

Söpöt linnunpesät kuppikakkujen päälle on tehty pursottamalla mantelimassaa (huolella pestyn!) valkosipulipuristimen läpi. Puristetuista säikeistä muotoilin pieniä pesiä ja pesiin asettelin muutaman pienen pääsiäismunan.

Idean linnunpesistä (ja itse asiassa koko reseptin) varastin ruotsalaisen tv-kokin Leila Lindholmin kirjasta Kuppikakkuja, ole hyvä! Kirjan ohjeessa kuppikakkujen päälle levitettävä Nutella-kuorrute oli maustettu kahvilla, mutta koska itse en kahvista välitä, korvasin sen lorauksella appelsiinimehua.

Iloista pääsiäistä!

– Kerttu

Pääsiäiskuppikakut

12 kpl

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
100 g hasselpähkinöitä
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl maitoa

Kuorrute:
1 dl Nutella-levitettä
4 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 rkl kahvia tai appelsiinimehua

Koristelu:
mantelimassaa
pieniä pääsiäisrakeita tai suklaamunia

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Jauha pähkinät hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita pähkinäjauho, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja kääntele munavaahtoon. Lisää joukkoon maito. Aseta 12 paperivuokaa muffinipellille ja jaa taikina vuokiin. Kypsennä kuppikakkuja 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, kakut eivät saa jäädä keskeltä tahmeiksi. Anna kuppikakkujen jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrute. Sekoita Nutella, tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja tuorejuusto tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon halutessasi tilkka kahvia tai appelsiinimehua. Vatkaa seos kuohkeaksi. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Purista mantelimassa puhtaan valkosipulipuristimen läpi ja muotoile rihmoista pieniä linnunpesiä kuorrutteen päälle. Asettele jokaiseen pesään muutama muna.

Tulosta resepti

Kommentoi