Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Ohralla ja halloumilla täytetyt paprikat

Olen ottanut omaksi tavoitteeksi, että meillä syötäisiin ainakin kerran viikossa kasvisruokaa. Usein kuittaan kyseisen aterian paistamalla pinaattilettuja (toimii aina), mutta tällä viikolla vuorossa oli täytetyt paprikat. Aiemmin olen tehnyt täytettyjä paprikoita jauheliha- tai pekonitäytteellä, mutta nyt siis mentiin kasvisversiolla. Paprikat saivat sisäänsä ihanan parmesankuorrutteisen ohratäytteen, jossa mukana oli halloumi-juustoa, pinjansiemeniä, sipulia, valkosipulia ja persiljaa.

img_0344

Olen viime aikoina tykästynyt täysjyväoran käyttöön ruoanlaitossa. Aiemmin sitä ei meidän ruokakaapista yleensä löytynytkään, mutta viimeisen parin vuoden aikana ohra on hivuttautunut kuivakaappimme vakiotuoteeksi. Täysjyväohralla voi hyvin korvata esimerkiksi riisin ja kylmänä se toimii erinomaisesti salaateissa. Lisäksi ohra saa minulta pointsit siitä, että se on ympäristöystävällinen vaihtoehto pienen hiilijalanjäljen ansiosta.

Ja mitä muihin täytteisiin tulee, niin paprika ja halloumihan sopii yhteen mitä parhaiten! Eikä pinjansiemenillä, valkosipulilla tai parmesanillakaan yleensä maku voi mennä kovin metsään. Siispä odotukset olivat korkealla – ja todellakaan ei tarvinnut pettyä!

taytetytpaprikat

Nämä täytetyt paprikat saivat kylkeen vain vähän vihersalaattia ja maukas kasvisateria oli katettu. Paprikat sopisivat toki yhtä hyvin myös lisukkeeksi, vaikkapa hyvän pihvin seuraan. Alla olevasta ohjeesta riittää pääruoaksi kolmelle jollei neljällekin hengelle, mutta lisukkeeksi määrä kannattaa puolittaa.

 

Ohralla ja halloumilla img_0382
täytetyt paprikat

3-4:lle

4 isoa paprikaa
2 dl keitettyä täysjyväohraa
1/2 dl pinjansiemeniä
200 g halloumia
2 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
tuoretta persiljaa
loraus paksua balsamicokastiketta
35 g parmesanraastetta

Halkase paprikat ja poista siemenet. Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan (noin 1 dl keittämätöntä vastaa 2dl keitettyä). Paahda pinjansiemenet kauniin ruskeiksi kuivalla pannulla, älä polta! Siirrä siemenet jäähtymään. Pilko halloumi pienehköiksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota sipulit. Lisää halloumipalat pannuun sipulisilpun joukkoon. Anna palojen ruskistua hetki muutamia kertoja lastalla käännellen. Silppua persilja ja lisää pannuun. Lisää joukkoon myös ohra sekä paahdetut pinjansiemenet ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Aseta halkaistut paprikat uuninkestävään vuokaan ja jaa täyte paprikanpuolikkaisiin. Lorauta päälle muutama raita balsamicoa ja ripottele pinnalle parmesanraastetta. Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla 40 minuuttia.

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Ohralla ja halloumilla täytetyt paprikat”

  1. Ritva Lehmusoksa

    Mummukin kokeilee.


Kommentoi