Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Helppo ja hyvä mustikkapiirakka

Tänään leivottiin lasten kanssa mustikkapiirakkaa. Jo oli aikakin, sillä tuo neljävuotias on kysellyt leipomisen perään jo viikkoja. Mutta eipä olla aiemmin ehditty, nimittäin viimeisen kuukauden aikana ollaan tehty muuttoa Piikkiöstä Espooseen asti! Ensin siis pakattiin loputtomilta tuntuvia tavaroita, välissä oltiin pari viikkoa kodittomina, majailtiin mummuloissa ja käytiin kylpylälomalla. Viimein päästiin uuteen, ihanaan kotiin…purkamaan niitä loputtomia tavaroita. Mutta vihdoin tänään oli se päivä, jolloin ei enää ollut ”aina jotain tärkeämpää” ja päästiin pienten kanssa levittämään jauhot pitkin uudenkarheaa keittiötä.

mustikkapiirakkaa2

Mustikkapiirakan ainekset löytyivät ilman kauppareissua, joten valinta oli selkeä. Tätä piirakkaa olen tehnyt jo useamman kerran vuosien varrella ja kaikessa yksinkertaisuudessaan tykkään siitä kerta toisensa jälkeen enemmän. Superhelppo ohje toimii erityisesti, kun lapset ovat mukana leipomassa ja lopputulos tuntuu maistuvan aina ja kaikille. Siispä aika täydellinen mustikkapiirakka, ehkä paras!

 

Helppo ja hyvä mustikkapiirakka

mustikkapiirakka1

150 g voita
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maitoa
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
200 g pakastemustikoita (tai n. puoli litraa tuoreita)

Sulata voi. Vatkaa voisula, sokeri ja vehnäjauho muruksi. Ota tässä vaiheessa reilu desi murua sivuun. Jatka lisäämällä maito, muna, leivinjauhe sekä vaniliinisokeri ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Ripottele päälle (jäiset) mustikat sekä sivuun otettu muru. Paista 220 asteessa noin 20 minuuttia.

Tulosta resepti

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo