Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Mantelisuklaafudge taltuttaa makeannälän

Joulu on herkuttelun aikaa. Pahimmankin makeannälän joulunpyhinä taltuttaa varmasti nämä maitosuklaata, vaahtokarkkia ja mantelia sisältävät fudgepalat. Idea näihin syntyi alunperin Floridan matkalla, jossa jättimaisiä fudgeja oli myynnissä monessa paikassa. Reseptin mukailin Yhteishyvän maitosuklaafudgen ohjeesta.

Fudgemassan tein alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta kokeilin erilaisia mantelisia versioita lisäämällä kokonaisia manteleilta, mantelirouhetta ja mantelijauhetta. Kokonaiset mantelit ja mantelirouheen lisäsin massan pinnalle ennen kuin se siirrettiin jääkaappiin jähmettymään. Mantelijauhoa puolestaan käytin vasta jähmettymisen jälkeen, kun pyörittelin massasta palloja.

Fudgeseoksen keittämisessä kannattaa olla kärsivällinen, jotta massa ei jää liian löysäksi. Kätevä tapa tarkistaa, milloin seos on valmis, on tiputtaa nokare seosta kylmään veteen. Seos on riittävän sakeaa, kun nokare pysyy koossa. Mikäli nokare hajoaa veteen tiputettaessa, on keittämistä vielä jatkettava.

Näitä kelpaa tarjota joulupukillekin!

Kauniita tuli, vai mitä?

– Kerttu

Mantelisuklaafudge

n. 30 kpl

2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
3 rkl voita
2 rkl hunajaa
2 dl vaahtokarkkeja
100 g maitosuklaata
manteleita, mantelirouhetta ja/tai mantelijauhetta

Kiehauta kerma, sokeri ja voi kattilassa. Lisää hunaja. Keitä koko ajan sekoittaen kymmenisen minuuttia, kunnes seos muuttuu sakeaksi. Seos on valmis, kun nokare pysyy koossa tiputettaessa kylmään veteen. Ota kattila liedeltä ja sekoita, kunnes seos hieman jäähtyy. Pilko vaahtokarkit, rouhi suklaa ja lisää ne seokseen. Sekoita, kunnes ainekset sulavat ja muuttuvat notkeaksi massaksi. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 12 x 20 cm).

Ripottele halutessasi massan pinnalle kokonaisia manteleita ja/tai mantelirouhetta. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli ja leikkaa paloiksi.

Mantelijauheella koristeltuja paloja voit tehdä pyörittelemällä jähmettyneestä massasta palloja. Kasta pallot mantelijauheeseen ja pyörittele käsissäsi, kunnes jauhe on levittynyt tasaisesti fudgepallon pinnalla.

Tulosta resepti

Kommentoi