Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Kesän paras mansikkakakku

Kesän mansikkakausi alkaa olla lopuillaan ainakin täällä etelässä, mutta vielä ehtii hakea viimeiset tuoreet marjat tähän ihanaan, kesäiseen mansikkakakkuun. Olen viime vuosina tehnyt enimmäkseen näitä niin kutsuttuja nakukakkuja, joihin ei siis nimensä mukaisesti tule minkäänlaista kuorrutusta. Helppoutensa vuoksi tällaiset kakut sopivat hyvin itseni kaltaisille kiireisille leipureille, joiden jaloissa pyörii aina pari malttamatonta.

Helppous ei ole kuitenkaan ainoa ominaisuus, mikä näissä kakuissa viehättää, vaan myös se, että kakkurintamalla pätee mielestäni hyvin sanonta ”nätti nakuna”. Ei siis ihme, että nakukakut ovatkin saavuttaneet kotikokkien suuren suosion!

Mansikkakakku

Idean tähän mansikkakakkuun sain ystävältäni, kun oltiin yhdessä viettämässä upeaa kesäviikonloppua Nauvossa. Silloin totesin, että tämä oli kaikessa yksinkertaisuudessaan kesän paras kakku. Niinpä samalla ajatuksella tein oman versioni eilisille kesävieraille.

Tästä kakusta riittää noin 4-6 herkuttelijalle (meitä oli neljä aikuista plus kaksi lasta ja saatiin koko kakku tuhottua!), mutta tuplaamalla määrät saat kakun isompiinkin kesäjuhliin!

 

Kesän paras mansikkakakkuparas mansikkakakku

4-6:lle

Kakkupohja
3 munaa
yhtä paljon sokeria
yhtä paljon vehnäjauhoja

Täyte
2 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
1 dl tomusokeria

tilkka appelsiinimehua
mansikoita
pensasmustikoita
sitruunatahnaa (lemon curd)
marenkeja
minttua

Riko munat isoon lasiin. Mittaa toiseen lasiin munien mukainen määrä sokeria ja toiseen jauhoja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot varovasti joukkoon vähän kerrallaan ripotellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija 20-25 cm). Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla vajaa puoli tuntia. Tarkista kypsyys tikulla kakun keskeltä. Kumoa kakku ja anna jäähtyä kunnolla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja tomusokeri samalla vatkaten. Halkaise mansikat, isoimmat voi leikata useampaan osaan. Leikkaa kakkupohja kolmeksi tasapaksuksi levyksi. Kostuta kakun pohja mehulla ja levitä reilu kerros rahkatäytettä sekä mansikkapaloja. Kokoa kakku näin kerros kerrokselta. Ripottele kakun päälle rahka-kermaseoksen ja mansikoiden lisäksi mustikoita sekä marenkimuruja. Lisää vielä muutama lusikallinen sitruunatahnaa sinne tänne ja koristele mintun lehdillä.

Tulosta resepti

 

Kommentoi