Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Kasvissosekeitto arkirutiiniksi

Meidän perhe on saanut nauttia harvinaisen pitkästä joululomasta, sillä vielä viikko sitten nautittiin lumesta ja upeista maisemista Lapissa. Mutta kaikki loppuu aikanaan ja nyt ollaan taas tiukasti kiinni arjessa! Jotta näistä hektisistä ja työntäyteisistä päivistä selvitään kunnialla, on arkirutiinit syytä ottaa kehiin keittiössäkin.

Kasvissosekeitto on yksi lempikeitoistani ja ajattelinkin, että tämä saa jatkossa olla osa meidän viikottaista ruokalistaa. Kerralla kun surauttaa ison satsin niin keittoa riittää pariksi päiväksi. Helpottaa kummasti, kun töistä ja päiväkodista palaavia nälkäisiä odottaa kotona lämmitystä vaille valmis ruoka.

Kasvissosekeitto

Vaihtelua keittoon saa paitsi eri kasviksilla ja yrteillä myös lisukkeilla. Yleensä ripottelen annosten päälle paahdettuja kurpitsansiemeniä, mutta tällä kertaa kokeilin ruokaisampaa versiota paistamalla keiton kaveriksi proteiinipitoista Mifu-ruokaraetta.

 

KasvissosekeittoKasvissosekeitto_resepti

1 iso (600g) bataatti
5 porkkanaa
1 sipuli
1 l vettä
2 valkiosipuli-yrttiliemikuutiota
150 g Koskenlaskija-sulatejuustoa
pieni nippu tuoretta persiljaa
1/2 tl suolaa
Mifu-ruokaraetta tai kurpitsansiemeniä

Kuori ja kuutioi bataatti, porkkanat ja sipuli. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot ja pilkotut kasvikset. Keitä pehmeiksi puolisen tuntia. Ota kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto muutamassa osassa ja kiehauta kunnes juusto on sulanut joukkoon. Silppua sekaan persiljaa ja mausta suolalla. Lisää annoksiin paistettua mifua tai paahdettuja kurpitsansiemeniä sekä tuoretta persiljaa.

Tulosta resepti

Kommentoi