Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Karitsanlihapullia ja tsatsikia

Vasta hiljattain Espoosta Turun seudulle muuttaneena on ollut ilo huomata, miten paljon täällä on mahdollisuuksia lähiruoan suosimiseen. Toki pääkaupunkiseudullakin tarjontaa on, mutta pienemmällä paikkakunnalla jotenkin kaikki tuntuu olevan lähempänä – siis myös ruoka!

Tilasimme kesällä puolikkaan karitsan Oripään Määtilalta. Nyt meillä onkin syöty varsinais-suomalaista karitsaa monessa muodossa. On grillattu ribsejä ja herkuteltu kyljyksillä moneen otteeseen. Mukana oli yksi paketti karitsan jauhelihaakin. Suunnittelin ensin tekeväni siitä musakaa, mutta päädyinkin pyöräyttämään maistuvia pullia.

Karitsanlihapullat maistuvat kuumina tai kylminä

Karitsanliha sopi mielestäni tosi kivasti lihapulliin ja toi samalla muuten niin tavanomaisen arkiruoan ihan uudelle levelille. Näiden lihapullien kaveriksi sopii hyvin tsatsiki. Lisukkeeksi ei välttämättä muuta tarvitakaan.

Kokeilkaa ja ihastukaa!

– Kerttu


Karitsanlihapullat


n. 25 kpl

500 g karitsan jauhelihaa
1/2 dl korppujauhoja
1 pss sipulikeittoaineksia
2 dl kermaviiliä¨
1 kananmuna
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
nippu tuoretta rosmariinia
nippu tuoretta minttua

Sekoita korppujauhot ja sipulikeittoainekset kermaviiliin ja anna turvota hetki. Hienonna valkosipuli, sipuli ja yrtit ja sekoita ne jauhelihan ja kananmunan kanssa. Lisää kermaviiliseos hyvin sekoittaen. Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä ja asettele ne uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Tsatsiki

1 kurkku
4 dl turkkilaista jugurttia
2 valkosipulinkynttä
tuoretta minttua
mustapippuria
suolaa

Raasta kurkku ja laita raaste siivilään. Ripottele kurkkuraasteen päälle hieman suolaa, sekoita ja anna kurkun nesteiden valua pois. Sekoita kurkkuraaste jugurtin sekaan. Sekoita joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja mintunlehdet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna tsatsikin tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.

Tulosta resepti

Kommentoi