Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Burgundinpata – pataruokien kuningas

Loppiaisviikonloppuna meillä kävi yövieraita. Lauantaina iltasella syötiin ainakin omasta mielestäni pataruokien kuningasta, burgundinpataa. Kiva talvinen ruoka, jonka voi hyvin tehdä jo ennen vieraiden saapumista…ja joka maistuu ja onnistuu aina!

Burgundinpata yhdistetään monesti kouluissa ja työpaikoilla tarjottavaan lihakastikkeeseen, jossa on runsaasti hillosipuleita. Tässä reseptissä niitä ei ole, eikä tätä ruokaa muutenkaan voi verrata laitosruokaloiden patoihin.

Hillosipulit on korvattu kokonaisilla salottisipuleilla

Burgundinpata valmistuu helposti, vaikkakin se ottaa jonkin verran aikaa. Esivalmisteluista ei kannata luistaa, sillä huolella ruskistetut raaka-aineet antavat pataan hyvän maun. Uunissa pata saa olla mieluiten useamman tunnin ajan, kunhan muistaa seurata ettei pata pääse kuivumaan.

Burgundinpata saa kypsyä uunissa pitkään

– Kerttu


Burgundinpata

4-6:lle

1 kg naudan sisäpaistia
100 g pekonia
4 valkosipulinkynttä
2 suurta porkkanaa
1 punainen paprika
12 pientä salottisipulia

100 g kokonaisia säilykeherkkusieniä
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tomaattipyrettä
2,5 dl lihalientä
4 dl punaviiniä
3 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria
4 timjaminoksaa
nokare voita

Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja kuutioi liha. Ruskista valkosipuli, pekoni ja lihapalat nopeasti kuumassa padassa tai pannulla. Siirrä ne toiseen astiaan odottamaan ja valmistele sillä aikaa kasvikset. Paloittele kuoritut porkkanat ja paprika isohkoiksi paloiksi. Kuori sipulit. Ruskista kokonaiset sipulit, porkkanat ja paprikat voinokareen kanssa padassa. Lisää pataan herkkusienet ja aiemmin ruskistetut lihat. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja anna hieman ruskistua. Sekoita joukkoon tomaattipyre, lihaliemi ja punaviini. Tipauta joukkoon laakerinlehdet ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pata 150 asteiseen uuniin vähintään pariksi tunniksi. Peitä tarvittaessa kannella, jottei pata kuivu liikaa. Lisää pataan noin 10 minuuttia ennen valmistumista tuoreet timjamin oksat. Tarjoa keitetyn riisin tai perunoiden kanssa.

Tulosta resepti

Kommentointi suljettu.