Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Bataattirieskaa iltapalapöytään

Eilen iltapalapöydässä meillä nautittiin uunituoreita rieskoja. Nam, mikään ei voita tuoretta leipää! Päälle ei tarvitse kuin sipaisun voita.

Näihin rieskoihin makua antaa bataatti. Keitin kerralla isomman satsin bataattisosetta, osa päätyi vauvaa varten pakastimeen ja osa näihin rieskoihin.

Rieskat maistuvat parhailta lämpiminä suoraan uunista

Rieskojen teko on helppoa. Varsinkin, jos peruna-, bataatti- tai muuta sosetta löytyy valmiina jääkaapista. Näihin on siis helppo hävittää edelliseltä päivältä yli jääneet muusit!

– Kerttu


Bataattirieskat
8 kpl

400 g bataattia
2 kananmunaa
1 tl suolaa
4 dl ohrajauhoja

Kuori bataatti, pilko ja keitä vähässä vedessä kypsäksi. Soseuta ja notkista hieman keitinvedellä. Anna soseen jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen soseeseen kananmunat, suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nostele taikina kahdeksaan kasaan leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Ripottele kasojen päälle jauhoja ja taputtele pyöreiksi, noin 1/2 cm paksuisiksi rieskoiksi. Pistele rieskojen pintaan reikiä haarukalla. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.

Tulosta resepti

Kommentoi