Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Avokadotoast arjen välipalahetkiin

Tänään kaivoin pitkästä aikaa voileipägrillin kaapin perukoilta ja tein välipalaksi itselleni ja lapsille avokadolla, tomaatilla, broilerilla ja cheddarjuustolla täytetyt toastit.

Meidän molemmat pojat ovat tällä hetkellä melko nirsoja ruoan suhteen ja erityisesti monet kasvikset lukeutuvat nykyään inhokkien joukkoon. Avokado on yksi hyvä esimerkki siitä, mitä kumpikin söi pienempänä jopa mielellään, mutta mitä kumpikaan ei nykyään pistä vapaaehtoisesti suuhunsa. Jostain luinkin, että juuri 3-5 vuotiaat lapset ovat epäilevimpiä ruoan maun, koostumuksen ja ulkonäön suhteen ja ainakin meillä se näyttäisi olevan juuri niin!

avokadotoast_2
Otin siis pienen riskin täyttäessäni toastit avokadolla, mutta tällä kertaa se kannatti. Pientä epäilystä leivän välistä pilkistävä vihreä aluksi aiheutti, mutta ensipuraisun jälkeen toastit hävisivät nopeasti. Täytyypä jatkossakin muistaa, että toastien väliin on helppo ujuttaa mukaan makuja, jotka monessa muussa muodossa jäisivät pyörimään lautasen reunoille.

Avokadotoastavokadotoast_resepti

paahtoleipää
cheddar-juustoa
avokadoa
tomaattia
broileirileikkelettä
tuoretta basilikaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Lado paahtoleipäpalan päälle juustosiivu, broileirileikkelesiivu sekä avokadoa ja tomaattiia ohuina viipaleina. Revi päälle tuoretta basilikaa ja rouhi hieman pippuria. Lisää vielä yksi juustosiivu ja sulje toisella paatoleipäpalalla. Öljyä kuuma voileipägrilli ja paista toastit kauniin ruskeiksi. Halkaise ja anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Tulosta resepti

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo