Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Raikas jogurttijäätelö

Vielä on aika vilpoista ulkona. Aurinkoinen sää välillä huijaa luulemaan kunnon kevään jo koittaneen, mutta ilman pipoa ei ole vielä kunnolla ulos tarjennut.

Kesäiset lämpötilat kolkuttelevat kuitenkin jo ovella. Niitä ennakoiden olen valmistanut jo muutaman erän jogurttijäätelöä. Pääsiäisen pyhinä käväisin siskoni luona pääkaupunkiseudulla ja vein tuliaiseksi erän alla olevan reseptin mukaan tehtyä jäätelöä. Käytin makeutukseen tavallisen kidesokerin lisäksi hieman karppisokeria ja rakennetta parantamaan ksantaania. Puolikas sitruunan raastettu kuori riittää hyvin mausteeksi.

Tämä jogurttijäätelö sopii paitsi lämpimän päivän virkistäjäksi myös vaikka vappuaterian päätteeksi raikkaaksi jälkiruuaksi. Käytä probiootteja sisältävää jogurttia, niin vatsakin tykkää!

Ja valmistaminen on helppoa:

Sitruunainen jogurttijäätelö

750 g rasvatonta (ja halutessa laktoositonta) jogurttia
180 g kidesokeria
30 g karppisokeria
0,5 tl ksantaania
puolikkaan luomusitruunan raastettu kuori

  1. Kaada jogurtti kulhoon ja lisää sitruunan raastettu kuori.
  2. Sekoita sokerit ja ksantaani keskenään.
  3. Yhdistä jogurtti sekä sokeri-ksantaaniseos ja vatkaa tasaiseksi.
  4. Sekoittele niin kauan että kaikki sokeri on liuennut.
  5. Valmista jäätelöksi jäätelökoneen käyttöohjeen mukaan tai ilman konetta postauksen Jäätelön valmistus ilman jäätelökonetta mukaan.

Aurinkoista kevään jatkoa!

t. Tiina

jogurttijaatelo
Raikas, sitruunainen jogurttijäätelö sopii hyvin vappuherkuksi.

Kommentoi