Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Omituisten jouluotusten kerho

Tänä jouluna kädentaitoja vaativat askareet eivät ole menneet oikein putkeen. Joulupipareiden toinen pellillinen paloi, hyvin paistuneiden koristelu oli melkoinen floppi ja joulukortti-idean toteutus ontui. Visioni joulunaluspostauksesta ei sekään aivan toteutunut: tarkoituksenani oli loihtia jäätelöleivoksista satumainen joulukuusimetsä, mutta tuloksena olikin omituisten jouluotusten kerho. Tässä nyt kuitenkin ohje noista otuksista, käyväthän ne vaikkapa jouluaterian ”kevennykseksi”. Näiden valmistukseen ei tarvita jäätelökonetta.

jouluiset-leivokset
Piparin piti olla kuin tähti latvassa, mutta ilmiselvä aurinkoinen naamahan sinne tuli. 🙂

Satumainen jäätelökuusimetsä, eli omituiset jouluotukset

100 g tummaa suklaata
5 dl kermaa
4 keltuaista
80 g sokeria

halutessa joukkoon minivaahtokarkkeja ja pähkinöitä

kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
1,5 dl kermaa

Koristeeksi: pieniä, koristeltuja piparkakkuja ja kakkukoristeita.

  1. Pilko suklaa kulhoon pieniksi paloiksi.
  2. Lämmitä 1,5 dl kermaa liedellä tai mikroaaltouunissa hyvin kuumaksi.
  3. Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle. Anna seistä hetki ja sekoittele sitten tasaiseksi seokseksi. Anna jäähtyä.
  4. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi, niin että sokeri liukenee. Lisää jäähtynyt suklaaseos ja vatkaa tasaiseksi.
  5. Vatkaa toisessa kulhossa loppu kermasta (3,5 dl) kuohkeaksi ja kääntele lopuksi suklainen seos kermavaahtoon kunnes seos on tasainen.
  6. Jos haluat lisätä seokseen vaahtokarkkeja tai pähkinöitä, tee se tässä vaiheessa.
  7. Annostele seos annosvuokiin. Silikoninen, pakastimen kestävä muotti on kätevä, koska siitä valmiit leivokset saa irrotettua helposti. Voit myös annostella seoksen leipä- tai kakkuvuokaan.
  8. Laita täytetyt vuoat kelmulla peitettynä pakastimeen. Pienissä muoteissa seos kovettuu muutamassa tunnissa, isossa vuoassa kannattaa pakastaa yön yli, 8-10 tuntia.

Koristelua varten valmista suklaakastike kohtien 1.-3. mukaisesti. Anna jäähtyä.

Ota jäätelövuoat pakasteesta ja kumoa ne tarjoiluastian päälle. Valuta suklaakastiketta leivoksille, anna valua pitkin reunoja. Koristele pipareilla ja kakkukoristeilla.

Tämän jälkeen voit laittaa koko komeuden tarjolle tai siirtää kelmulla peitettynä takaisin pakasteeseen odottamaan tarjoiluhetkeä (voi olla hiukan haasteellista, jos on pieni pakastin). Ripottele halutessasi vielä tomusokeria päälle.

Mukavaa ja stressitöntä joulua kaikille!

t. Tiina

Leivokset kannattaa koristella tarjoiluastiassa, niin niitä ei tarvitse enää siirrellä.
Leivokset kannattaa koristella tarjoiluastiassa, niin niitä ei tarvitse enää siirrellä.
joulurauhaa
Joulurauhaa!

Kommentoi