Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Kotijäätelöä ja vanhoja tavaroita TjudaSkolassa

Aikaisemmalla käynnilläni TjudaSkolassa Kemiönsaarella oli talvi. Vanhan kyläkoulun luokkahuoneiden mielenkiintoinen tavarapaljous jäi lähtemättömästi mieleeni. Koska tiesin, että TjudaSkolan kahviossa saa kesällä kotitekoista jäätelöä, päätin lähteä sitä maistelemaan. Ja samalla katsastamaan löytyisikö omaan jäätelökeittiööni jotain täydennystä.

TjudaSkola sijaitsee Kemiönsaarelle, Tjudan kylässä. Vuonna 2010 lakkautettu vanha kyläkoulu sai uuden elämän kun Lotten ja Patrik Eklund asettuivat kolme vuotta sitten kouluun asumaan. Luokkahuoneet ja pihapiiri täyttyivät samalla vanhoista tavaroista, koirista, kissoista ja hevosista.

Tjudan koulu toivottaa nytkin lämpimästi tervetulleeksi, kun kolme suloista koiraa tervehtii tulijoita. Pihapiirissä aherretaan: heinäseipäitä järjestellään seinustalle ja vanhoja ikkunoita ja ovia pestään myyntikuntoon. Sisällä koulussa tuoreen pullan tuoksu tulvahtaa vastaan. Lotten on juuri leiponut ja kyllä vain, eilen on valmistunut myös uusi erä kotitekoista jäätelöä.

kahvio
TjudaSkolan kahviossa tuoksui tuore pulla.

Saamme tyttäreni kanssa maistelevaksi kolmea eri jäätelöä: mustikka, kahvi ja pähkinä. Ei kestä kauan kun kaavimme jo kippojen pohjia puhtaaksi. Jäätelöt ovat sopivan makeita ja pehmeän lusikoitavia. Tytär ihastuu kahviin, minun suosikkini on raikas mustikka. Yritän udella jäätelön reseptiä, mutta sitä Lotten ei paljasta. Saan kuitenkin tietää, että aineksina on kerma, kananmunat ja sokeri sekä kulloinenkin makuaine. Lisäaineita ja keinotekoisia ainesosia Lotten ei halua jäätelöissään käyttää. Maut vaihtelevat sesongin ja emännän inspiraation mukaan. Useimmiten on kahviossa saatavana myös maidoton, kookosjuomapohjainen jäätelö.

maistiaiset
TjudaSkolan kotitekoiset jäätelöt raadin arvioinnissa: mustikka, kahvi ja pähkinä.

Tjudan koulun kahviossa on tarjolla jäätelön lisäksi myös leivonnaisia, kuten tänään kotitekoista pullaa. Lotten mainosti pullia Kemiönsaaren rumimmiksi, mutta enpä sitä ihan allekirjoittaisi. Minun silmääni pullat olivat oikein komeita ja mikäpä tuoreen pullan maun voittaisi! Gluteenittomia vaihtoehtoja on myös koulun leivonnaisissa tarjolla.

Kemiönsaaren "rumimmat pullat" sanoo Lotten. Minun mielestäni aivan ihania. :)
Kemiönsaaren ”rumimmat pullat” sanoo Lotten. Minun mielestäni aivan ihania. 🙂

Tjudan koulun vanhojen tavaroiden myymälä alkaa jo pihamaalta ja eteisestä. Myös kahviossa saa istuskella mielenkiintoisten tavaroiden keskellä. Luokkahuoneet ovat varsinainen antiikin ja erikoisuuksien aarreaitta. Niiden kiertelyyn saisi kulumaan loputtomasti aikaa.

TjudaSkolan vanhojen tavaroiden myymälä on vanhoissa luokkahuoneissa.
TjudaSkolan vanhojen tavaroiden myymälä on vanhoissa luokkahuoneissa.
pihatori
TjudaSkolan pihatorin tarjontaa.

Antiikkisisustajan varaosapankki on uskomattoman mielenkiintoinen ja hyvässä järjestyksessä. Suloinen liinavaateosasto tuo mieleen mummolan tekstiilit.

varaosapankki
Varaosapankki on järjestyksessä.

Tällä kertaa tarttuu mukaani pikkulusikoita, keittiöpyyhkeitä ja vanhan tapetin palanen. Ne tulevat somistamaan jatkossa jäätelöpostauksieni valokuvia. Tyttären löytö oli aito borsalino, joka tulee varmasti kruunaamaan nuoren naisen syysvaatetuksen.

loydot
Tässä omat löytöni myymälästä jäätelökeittiöni täydennykseksi.

TjudaSkola on kesäisin yleensä auki, mutta aukiolot kannattaa tarkistaa Facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/TjudaSkola

Lotten Eklund TjudaSkolan kahviossa. Kahvio on auki aina kun myymäläkin on auki. Kotitekoista jäätelöä on melkein aina saatavilla.
Lotten Eklund TjudaSkolan kahviossa. Kahvio on auki aina kun myymäläkin on auki. Kotitekoista jäätelöä on kesäisin melkein aina saatavilla.

Lämmintä jäätelökesän jatkoa!

t. Tiina

 

Kommentoi