Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Kookosmaitopohjaiset jäätelöt: suklaahippu ja espresso

Pinterestin kautta olen löytänyt muutaman oikein hyvän jäätelöreseptin. Yksi niistä on tämä kookosmaitojäätelö. Alkuperäinen ohje on nettisivulla Heartbeet Kitchen nimellä Vegan Chocolate Chip Coconut Milk Ice Cream. Kermaisen pehmeän kookosmaitojäätelön salaisuudeksi on postauksessa mainittu oikea kookosmaidon ja kookoskerman määrä, vaahterasiirapin käyttö ja haluttaessa pieni määrä vodkaa sekä tapiokatärkkelyksen käyttö sakeuttamaan ja stabiloimaan ainekset.

Lähimarketin hyllyltä ei löytynyt alkuperäisen ohjeen sisältämää tapiokatärkkelystä, joten korvasin sen omassa jäätelössäni perunajauhoilla. Kookos-suklaahippujäätelön lisäksi tein erän espressojauheella maustettua jäätelöä. Kookoksen maku tulee hyvin espresson makua vastaan ja tämä kokeilu onnistui mielestäni oikein hyvin. Tämä saattaa maistua jopa niille, jotka eivät ole erityisen innostuneita kookoksen mausta.

Kookosjäätelöä notkistamaan lorautin vodkan asemasta hiukan Malibu-likööriä ja espressojäätelöön kaakaolikööriä. Nämä voi halutessaan jättää pois reseptistä, jolloin lopputulos on hivenen kovempi.

En valitettavasti löytänyt kookoskermaa, joka ei olisi sisältänyt lisäaineina sakeuttamis- ja stabilointiaineita. Kookoskerman voi halutessaan korvata lisäaineettomalla kookosmaidolla ja lisätä seokseen 20 g kookosöljyä.

Kookosmaitojäätelö

Perusohje

4 dl kookosmaitoa (18 %)
4 dl kookoskermaa (23 %) (tai tilalla 4 dl kookosmaitoa ja 20 g kookosöljyä)
1 dl vaahterasiirappia
1/2 dl agavesiirappia
ripaus suolaa
1/2 rkl perunajauhoja + 1 rkl vettä
(halutessa 1,5 rkl Malibu-likööriä)

Suklaahippujäätelöön: 1 tl vaniljasokeria ja 50 g tummaa suklaata
Espressojäätelöön: 3-4 tl espressojauhetta ja 1 tl vaniljasokeria (ja halutessa 1,5 rkl kaakaolikööriä Malibu-liköörin tilalla)
Kahvikaakaojäätelöön: 3 tl espressojauhetta, 2 tl kaakaojauhetta ja 1 tl vaniljasokeria (ja halutessa 1,5 rkl kaakaolikööriä Malibu-liköörin tilalla)

  1. Kaada kookosmaito ja kookoskerma kattilaan. Jos käytät pelkkää kookosmaitoa, lisää samalla kookosöljy.
  2. Kuumenna keskilämmöllä kiehumispisteeseen ja vatkaa joukkoon suola, vaahterasiirappi ja agavesiirappi. Vatkaa tässä vaiheessa sekaan myös espresso- ja kaakaojauhe, jos teet kahvikaakaojäätelöä.
  3. Sekoita perunajauhe tilkkaseen vettä ja lisää se seokseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Anna seoksen pulpahtaa ja nosta kattila sen jälkeen pois liedeltä.
  4. Lisää vaniljasokeri ja halutessasi likööri.
  5. Kaada seos toiseen astiaan ja jäähdytä aluksi kylmässä vesihauteessa ja siirrä jäähtynyt seos kannella tai kelmulla peitettynä jääkaappiin. Anna tekeytyä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
  6. Valmista lopuksi jäätelöksi jäätelökoneen käyttöohjeen mukaan tai ilman konetta postauksen Jäätelön valmistus ilman jäätelökonetta ohjeella. Jos valmistat suklaahippujäätelöä, niin lisää ohuiksi hipuiksi pilkottu suklaa seokseen kun jäätelö on melkein valmista.
  7. Pakasta valmis jäätelö kannellisessa rasiassa. Parin tunnin pakastamisen jälkeen jäätelö on muotoiltavissa palloiksi.

Ota jäätelö sulamaan 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

Tulosta resepti

Ohuita suklaahippuja saa aikaiseksi perunankuorimaveitsellä.
Ohuita suklaahippuja saa aikaiseksi perunankuorimaveitsellä.
Kermaisen kookosjäätelön mausteena suklaahiput ja vanilja.
Kermaisen kookosjäätelön mausteena suklaahiput ja vanilja.
Espresso sopii mainiosti kookosmaitojäätelön maustajaksi.
Espresso sopii mainiosti kookosmaitojäätelön maustajaksi.

 

Omatekoisen jäätelön valmistuksessa on hauskuutena erityisesti se, että makujen muuntelussa on vain mielikuvitus rajana.

Raikasta syksyä toivottaen!

Tiina

Kommentoi