Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Bananabread maistuu australialaisille

banaanileipa_vuoassaBananabread eli banaanileipä on australialaisissa kahviloissa suosittu leivonnainen. Minulle se on aivan uusi tuttavuus, mutta nettiselailun perusteella sitä valmistetaan eri puolilla maailmaa erilaisina versioina.

Alla olevan ohjeen sain tyttäreni opiskelijakaverilta, Australiasta kotoisin olevalta Laurenilta. Ihastuin banaanileivän mehevään makuun. Enkä ole ainut … opiskelijakavereiden keskuudessa Laurenin bananabread on ollut jättimenestys. Reseptissä ei ole kananmunia, voita eikä maitoa, joten se sopii hyvin myös vegaanisia herkkuja suosiville. Nimestään huolimatta tämän ohjeen mukaan tehty banaanileipä muistuttaa maultaan enemmän kakkua kuin leipää.

Banaanileipä säilyy teoriassa hyvin muutaman päivän, käytännössä tulee syötyä hyvin nopeasti uunista oton jälkeen. 🙂

Bananabread eli banaanileipä

3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl vaniljasokeria
½ tl muskottipähkinää
1 ½ tl kanelia
1,5 dl kookosmaitoa
1,5 dl kookosöljyä
3 keskikokoista banaania
1,5 dl kidesokeria
¾ dl ruokokidesokeria

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen C.
  2. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla tai voitele kookosöljyllä.
  3. Sekoita kulhossa jauhot, ruokasooda, suola, vaniljasokeri, muskottipähkinä ja kaneli.
  4. Sekoita kookosmaito tasaiseksi.
  5. Lämmitä kookosöljyä niin, että se tulee nestemäiseksi.
  6. Soseuta banaanit. (Nettiselauksen perusteella banaanien soseuttamisen asteessa on eri koulukuntia. Itse soseutin aika hienoksi, mutta joukkoon jäi myös pieniä, kiinteitä palasia.)
  7. Sekoita sokerit, banaani, kookosmaito ja kookosöljy tasaiseksi.
  8. Lisää seos kuiviin aineksiin ja kääntele, kunnes ainekset ovat juuri sekoittuneet.
  9. Kaada vuokaan ja paista 55-60 minuttia (kunnes hammastikkuun ei takerru mitään).
  10. Anna jäähtyä vuoassa noin 30 minuuttia ja kumoa ritilälle jäähtymään lisää. Nauti.

Mausteiden käyttö vaihteli kovasti netistä löytämissäni resepteissä. Joissain ei ollut banaanin lisäksi muita mausteita, joissain taas oli lisätty myös pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai rusinoita. Kaneli ja muskottipähkinä sopivat aivan täydellisesti yhteen banaanin kanssa, eikä banaanileipä kaivannut mielestäni muita mausteita tai aineksia kuin Laurenin ohjeessa on. Mutta mikäänhän ei estä kokeilemasta muitakin maustamistapoja.

Herkullisia hetkiä! t. Tiina

bananabread
Bananabread eli banaanileipä muistuttaa nimestään ja muodostaan huolimatta kakkua.

Kommentoi