Salaattilauta on kevään kauneimpia trendejä. Samalle tarjottimelle oman maun mukaan kerätty runsas valikoima kauden raaka-aineita houkuttelee vaikkapa brunssille.
Hanna Himanka ja Joonas Laurila kokkaavat usein yhdessä. Keittiön harkitut toiminnot mahdollistavat kahden kokin työskentelyn samanaikaisesti ja hyvässä sovussa, vaikka neliöt ovat napakat.
Brahen kellari täydentää Linnankadun ravintolatarjontaa.
Karin Lehto-Arvonen (oik.) osti Pirjo Saloselta saaristolaisleipää. Samalla vaihdettiin kuulumisia, sillä naiset ovat ystävyksiä ekaluokalta saakka. – Me olemme jo käyneet munkkikahveilla, ja seuraavaksi meitä odottaa ilmapallomyyjä, pienen Adelinan kanssa liikenteessä oleva Lehto-Arvonen kertoo.
Jos haluat olla oikein juhlava, tarjoile perunasalaatti yksittäisannoksina siten, että muotoilet siitä rinkulan, jonka keskelle jätät kolon salaatinkastikkeelle. Pirskota päälle persiljaöljyä.
Luka Jalonen tykkää paitsi Käärijästä myös äitinsä tekemästä kanakeitosta.
Mona Laakamaa on itse suunnitellut Lillamorin ilmeen.
Mitä ohuemmat siivut, sitä helpompi perunaruusu on koota muffinsivuokaan. Kaunis ruusu on aterian katseenvangitsija.
Ruuan hinta koskettaa liki jokaista. Yhä useampi suomalainen on viime vuosina pitänyt hintaa ykköskriteerinä kaupassa.
Andrea Fiorini laittaa pizzavaunun puu-uuniin klapit ja pizzat sisään samasta luukusta. Jutunteon hetkellä hän oli keikalla Piikkiössä.
Parsacaesarissa salaatinlehdet korvataan parsalla. Annos on kaunis ja erilainen vaikka alkusalaatiksi.
Katja ja Kari Laine kehittivät marinadin, joka sopii lähes kaikkeen. Tähän broilerimarinadiin pariskunta on pilkkonut lisukkeeksi paprikaa ja ananasta.
Itujen lisäksi versot ovat täynnä vitamiineja. Anna herneenversojen kasvaa 7–¿10 senttiä pitkiksi ennen sadonkorjuuta.
Lasse Nordlundin mukaan suurin asia, minkä ihminen voi menettää, on itsekunnioitus. Siksi hän tahtoo elää omien arvojensa mukaan.
Salaattilauta on kevään kauneimpia trendejä. Samalle tarjottimelle oman maun mukaan kerätty runsas valikoima kauden raaka-aineita houkuttelee vaikkapa brunssille.
Sri Lankasta kotoisin olevat Thushani (vas.) ja Dimuthu Aludeniya ovat perustaneet Turkuun kaupungin ainoan, aitoa srilankalaista street foodia myyvän ravintolan nimeltä Curry Maku.
Kalaneuvos on yksi uuden yhdistyksen jäsenistä. Sillä on Sastamalassa yksi Pohjoismaiden suurimmista savustamoista.
Ruuan hinnannousu on pysähtynyt, mutta hinnat ovat jäämässä korkeammalle kuin ennen pari vuotta sitten alkanutta nousua. Tarjoustuotteet ja kaupan omat merkit päätyvät kuluttajien ostoskoriin yhä useammin.
Ruoanlaitosta nauttiva Kari Honkaniemi toivoo, että perheissä tehtäisiin itse ruokaa. Suosittujen kananuggettien sijaan olisi helppo vaikka paistaa broilerinsuikaleita, joille mausteeksi riittäisi suola, pippuri ja sitruunanmehu. Ruokaa pitäisi myös arvostaa – hänen mukaansa on vähän harmittavaista, kun esimerkiksi kouluruokaa väheksytään. – Se on todella laadukasta, monipuolista ja ammattitaitoisesti tehtyä, varsinkin siihen nähden, miten paljon siihen on mahdollisuus keittiöissä käyttää rahaa.
Lisää uutisia