Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Ravitsevalla vegaanijäätelöllä Eerikinkadun Puressa

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Perinteinen, tuttu jäätelö sisältää maitoa, kermaa, sokeria ja kananmunia. Millä nämä ainekset saa korvattua käyttämällä vegaanisia, mahdollisimman vähän prosessoituja raaka-aineita …


Kahvijäätelöä aamupalaksi

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Jonkin aikaa sitten sosiaalisessa mediassa iloittiin japanilaisen tutkimuksen tuloksista, jossa jäätelön nauttimisen aamulla huomattiin edistävän aivojen suorituskykyä. Hieman aiemmin saatiin lukea …


Elävää historiaa ja vanhanajan vaniljaa

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Vanhanajan vaniljajäätelön tekoon inspiroi tällä kertaa sunnuntairetki Turun Kuralan Kylämäkeen. Käsinkosketeltavaa historiaa Kuralan Kylämäki Aurajokilaaksossa Hämeentien varrella on viehättävä ja maksuton …

1

Raparperi-mascarponejäätelö

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Raparperikausi on käynnistynyt ja on kohta ihan parhaimmillaan. Kirpakka raparperi innoitti minua tällä kertaa kokeilemaan täyteläisen kermaisen mascarponejäätelön tekoa. Erinomaisesti …


Terveellisempää jäätelöä

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Viime vuoden marraskuussa kävin opiskelemassa Italian Bolognassa tavallista terveellisempien gelatojen valmistusta. Kolmen kurssipäivän aikana me osallistujat eri puolilta maailmaa perehdyimme …


Raikas jogurttijäätelö

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Vielä on aika vilpoista ulkona. Aurinkoinen sää välillä huijaa luulemaan kunnon kevään jo koittaneen, mutta ilman pipoa ei ole vielä …


Bananabread maistuu australialaisille

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Bananabread eli banaanileipä on australialaisissa kahviloissa suosittu leivonnainen. Minulle se on aivan uusi tuttavuus, mutta nettiselailun perusteella sitä valmistetaan eri …


Skonsseja ystäville

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Brittein saarilla vieraillessani yritän aina etsiä kahvilan, josta saa paikalla leivottuja skonsseja. Skonssit ovat alkuperältään Skotlannista ja parhaat skonssit olenkin …

1


Juhlavuoden lakritsijäätelö

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi aloitan tämän vuoden blogipostaukset suomalaiskansallisella salmiakkilakritsijäätelöllä. Lakritsi oli viime vuoden nouseva ruokatrendi. Lakritsi löysi tiensä jogurtteihin ja …


Omituisten jouluotusten kerho

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Tänä jouluna kädentaitoja vaativat askareet eivät ole menneet oikein putkeen. Joulupipareiden toinen pellillinen paloi, hyvin paistuneiden koristelu oli melkoinen floppi …


Maapähkinäinen juustokakku

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Tähän kakkuun on lastattu yltäkyllin kaikkea. Innoituksen siihen sain Call Me Cupcake -blogista, jossa olin jäänyt useamman kerran ihailemaan suklaakaramellijuustokakun …

1

Japanilainen juustokakku

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Vilpoinen ja tuulinen viikonloppu ei liiemmin houkutellut ulkoilemaan. Keittiössä kulhot ja kattilat kolisivat senkin edestä. Sunnuntain kahvipöytään valmistui tämä japanilainen …


Vanhanajan pikkunäkkileivät

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Palaan vielä Turun kirjamessuilta löytämiini aarteisiin, vanhoihin keittokirjoihin. Uusi keittokirja vuodelta 1946 sisältää paljon mielenkiintoisia ja mutkattomia reseptejä. Teko-ohjeet tosin …



Kookosmaitopohjaiset jäätelöt: suklaahippu ja espresso

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Pinterestin kautta olen löytänyt muutaman oikein hyvän jäätelöreseptin. Yksi niistä on tämä kookosmaitojäätelö. Alkuperäinen ohje on nettisivulla Heartbeet Kitchen nimellä …


Harvinaista lähiherkkua Rymättylästä: lampaanmaitojäätelö

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Lampaanmaitojäätelö on harvinaista herkkua. Lampaita lypsetään Suomessa vain SikkaTalun lammastilalla Rymättylässä ja niinpä suomalaista lampaanmaitojäätelöäkin tuotetaan ainoastaan siellä. Löysin UTU …


Jäätelön valmistus ilman jäätelökonetta

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Jäätelön valmistus ilman jäätelökonetta on aivan mahdollista. Valmistusprosessiin kuluu tällöin toki enemmän aikaa, koska jäädytyksen aikana seosta täytyy aika ajoin …

4

Sunnuntaipoimijan valkosuklaa-mustikkajäätelö

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Aluksi iloinen uutinen: tämän valkosuklaamustikkajäätelön aineksiksi riittää vaatimattomampikin mustikkasaalis. Muistan kuinka lapsuudessa lähdin aina reippaasti mustikkametsään ison ämpärin ja pienen …

3

Kotijäätelöä ja vanhoja tavaroita TjudaSkolassa

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Aikaisemmalla käynnilläni TjudaSkolassa Kemiönsaarella oli talvi. Vanhan kyläkoulun luokkahuoneiden mielenkiintoinen tavarapaljous jäi lähtemättömästi mieleeni. Koska tiesin, että TjudaSkolan kahviossa saa …


Rukiiset crescentinet

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Italian Bologna on kulinaristille ihanteellinen matkustuskohde. Olen Bolognassa vietettyjen jäätelökurssiviikkojen aikana päässyt onnekseni tutustumaan gelaton lisäksi myös seudun muuhun ruokaperinteeseen. …


Herukanlehtijäätelöä ja raparperihilloa

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Lämpimän toukokuun ansiosta kaikki alkukesän kasvit tuntuvat ehtivän kukkaan yhtä aikaa. On kauniin vihreää ja tuoksuvaa. Siis mitä inspiroivin aika …

1

Parfait-jäätelöstä kesäisiä leivoksia

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Parfait-tyylinen jäätelö taipuu mainiosti leivoksiksi erilaisten muottien avulla. Pohjana on kuohkeaksi ja keveäksi vatkattu muna-kermavaahtoseos, jonka pystyy annostelemaan muotteihin ilman …

1

Rocky road -jäätelökakku

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Tämä tuhti jäätelökakku oli tarjolla äitienpäivän kahvipöydässä. Kakku tehdään ilman jäätelökonetta, minkä vuoksi se on pakastimesta nostettaessa umpijäässä. Kakku kannattaakin …


Mäenpäänraitin jäätelöbaarin sesonki alkaa vappuna

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Tunnustan. Olen muutaman kerran ajanut Turusta Pöytyän Karinaisiin pelkästään syömään jäätelöä. Ja useamman kerran ”poikennut” siellä myös kymppi- tai ysitietä …


Tuore minttu maustaa kevään jäätelön

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Kevät tekee tuloaa ja pientä viherrystä alkaa maastossa jo näkyä. Vielä ei aivan saa kuitenkaan omasta ruukku- tai pihapuutarhasta poimittua …


Iloiset macaronsit pääsiäisen kahvipöytään

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Macaronsit eivät ole leivonnaisista yksinkertaisimpia, mutta kun löytää viimein sopivat ainesosat ja -suhteet sekä uunin lämpötilan, voi niiden valmistamiseen lähteä …

1

Maapähkinäinen vegaanijäätelö

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Perinteisen jäätelön  perusainesosat ovat maito, kerma, munankeltuaiset ja sokeri. Maidon ja kerman sisältämä vesi on välttämätöntä jäätelön jäätymiselle. Maitoproteiinit, vesi, …


Vihreän kaipuuseen: matchajäätelö

BLOGIT | Jäätelökokin neljä vuodenaikaa

Tähän aikaan vuodesta talvi ja sateet ovat haalistaneet kaikki luonnon värit. Viimeaikojen sumppurainen sää on lisäksi imenyt loputkin sävyt ympäristöstä. …