Hullunkurinen perhe ruokapöydässä

BLOGIT | Hullunkurinen perhe ruokapöydässä

Hullunkurinen perhe torin laidalla: Fazer Café

”On kulttuuri saapunut Ähtäriin”, kommentoi eräs hullunkurinen tuttava Fazer Cafén avaamista Aurakadulle. Turussa on toki viihtyisiä kahviloita jo entuudestaan – ja kahviosaamista vähintään kansallisella huipputasolla! – mutta tapauksen huomioarvoa saattoi lisätä se, että Tampere sai Fazer-kahvilansa jo kesällä?

Eräänä keskiviikkoiltapäivänä oli viimein sopiva hetki poiketa kokeilemaan uutuutta. Kolmen aikuisen ja kahden lapsen muodostama hullunkurinen seurueemme kolmessa polvessa sai hetken etsiskellä riittävän isoa pöytää kahvilasta, joka kiinnosti tietysti muitakin. Päätimme kokeilla porukalla monta lajia vitriinin valikoimista, ja osa meistä lähti siis hieromaan kauppoja tiskille.

Fazer Cafén tiskiltä kelpaa tilata herkkuja.
Fazer Cafén tiskiltä kelpaa tilata herkkuja.

Huutoäänestyksen perusteella suolaiseksi ostettiin katkarapuleipiä. Ne olivat runsaat ja katosivat pieniin suihin sitä vauhtia kuin myös kovin tärkeältä limonaatin juomiselta hiukankin haukata ehdittiin. Onneksi saatavilla oli pillejä, joilla saattoi valvovan silmän välttäessä puhaltaa juomiin kuplia myös nenän kautta.

Katkarapuleipä, josta pohjankin syö mielellään.

Katkarapuleipä, josta pohjankin syö mielellään.

Palan painikkeeksi aikuisväki tilasi hyvät cappuccinot ja marjasmoothien, joka taisi olla mustikanmakuinen. Juoma oli ruokaisa ja puruvastusta tarjosivat muodikkaat ulkomaansiemenet.

Täyttävä marjasmoothie.
Täyttävä marjasmoothie.

Makeapuolelta tutustuttiin niin lakkamokkaleivokseen kuin chili-suklaakakkuun, marjatartalettiin ja juustokakkuun. Chili-suklaakakku on aarre sille, joka harrastaa asiaa tositarkoituksella, kevytmielisemmälle herkuttelijalle se ja lakkamokka saattavat olla haastavia. Porukalla jakamiseen ne toki istuivat oikein hyvin ja toivat mausteista vaihtelua raikkaiden marjamakujen lomaan.

Leivoksissa löytyy.
Leivoksissa löytyy.


Fazer Café
virkistää Hansakorttelin torinpuoleista julkisivua ja tekee hienosti kunniaa vanhalle apteekkikiinteistölle. Paikan lähes ainoa varjopuoli, hienoinen sokkeloisuus, lienee seurausta suojellusta arkkitehtuurista. Toisaalta pitkiä suoria arvostavat alle kouluikäiset kiitäjät tuskin myöskään ovat paikan ensisijaista kohderyhmää.

Kyllä sivistyskaupunkiin aina mahtuu lisää tyylikkäitä paikkoja, joista saa ennen arkikahdeksaa aamukahvinsa kylkeen hyvän tuoreen croissantin.

Fazer Café
Aurakatu 10
Kotisivut

Kommentoi