Hullunkurinen perhe ruokapöydässä

BLOGIT | Hullunkurinen perhe ruokapöydässä

Hullunkurinen perhe sushirajalla: Kado Sushi

Sushi maistuu turkulaisille nykyään niin hyvin, että sitä on tarjolla ilahduttavan monesssa paikassa. Japanin herkkuja askarrellaan hullunkurisessa perheessä silloin tällöin ominkin voimin, mutta sushi lienee tyypillisin tässä kodissa nautittava ravintolaperäinen ruoka.

Veljesten kehitysvaiheesta riippuen paloja on ohjattu suuhun ensin sormin, sen jälkeen epämääräisen lusikka-avusteisesti ja viime aikoina helppokäyttöisillä, toisesta päästä yhteen kiinnitetyillä syömäpuikoilla.

Sushi on tekniikkalaji.
Sushi on tekniikkalaji.

Vakiopaikaksi nousevan auringon maan antimien hankkimiselle on muodostunut rakkaassa Kauppahallissa toimiva Kado Sushi, jonka pelastava numero on ollut ohjelmoituna hullunkurisen äidin puhelimeen jo vuosien ajan.

Kadosta kannettiin aikaisemmin kotiin jaettavaksi paria hassua lounaspakettia, sittemmin tilaus on suosiolla tehty 40 palan Party Platterista.

Kadon "Medium".
Kadon ”Medium”.

Kadon tyyli on vuosien aikana tullut tutuksi ja laatu osoittautunut tasaiseksi. Riisi on pitkulaista, jotenkin suurijyväistä ja verrattain irtonaista. Paloja ei siis auta kovin kauaa uittaa soijassa (mitä hifistelijöiden mukaan japanilaiset eivät kuulema edes tee).

Haastavin paikka on silti yleensä päättää, jättääkö viimeiseksi herkkupalaksi lohen au naturel vai halstrattuna. Viimeksi tämän probleeman äärellä isoveljeltä pääsi unohtumaan mitä ”lax” on suomeksi. Vastapäätä istunut yhden miehen studiojoukkue ratkaisi asian saman tien ehdottamalla vakavalla naamalla vastausta ”guldkala”.

Ankerias– ja munakasnigirit ovat myös perheen suosiossa, samoin avokado silloin kun sen kypsyys riittää. Rullista tilataan useimmiten californiaa tai spicy tunaa.

Kahdesta ihanasta guldkalasta on vaikea valita.
Kahdesta ihanasta guldkalasta on vaikea valita.

Puikoilla syömiseen liittyy toki yhtä ja toista muutakin kuin ruoan kuljettaminen astiasta suuhun.

Hullunkurinen isä on matkustellut Kaukoidässä saakka, ja muistuttaa perhettään joka kerta toiveikkaasti siitä, ettei puikkoja saa tuikata törröttämään sen paremmin ruokaan (liittyy jotenkin kuolemaan) kuin sieraimiin (liittyy jotenkin länsimaiseen soveliaisuuskäsitykseen).

Välillä osuu myös suuhun.
Välillä osuu myös suuhun.

Sushi ei ole ihan ilmaista hupia, vaikka toki hintansa väärti.

Jos ja kun poikien ruokahalu edelleen kasvaa toistaiseksi toteutuneeseen tahtiin, joudutaan perheessä joko harventamaan sushin nauttimiskertoja tai hankkimaan lisää tulonlähteitä. Jälkimmäinen vaikuttaa todennäköisemmältä.

Kado Sushi
Kauppahalli
www.kadosushi.fi

artikkelikuva: www.kauppahalli.fi

Kommentointi suljettu.