Hullunkurinen perhe ruokapöydässä

BLOGIT | Hullunkurinen perhe ruokapöydässä

Hullunkurinen perhe ja kortteliklassikko: Kultainen hirvi

Toisinaan erityisesti pikkujouluperjantaita seuraavat lauantai-iltapäivät suorastaan huutavat kohteita, joissa voi vaikka päähänpistosta nauttia asiallista ravintoa lyhyen kävelymatkan päässä kotoa.

Hullunkurisen perheen tapauksessa kohde on Kultainen hirvi, tuo Itäisenkadun alkupäässä jo vuodesta 1968 toiminut klassikko. ”Hirvi” on vanha kunnon kortteliravintola, joka luottaa hyväksi havaittuun linjaansa ja suhtautuu itseensä konkarin lämpimällä huumorilla.

Muutamalla muullakin seurueella näytti olevan samat tarpeet ja koordinaatit, Kultainen hirvi oli lähes täynnä. Pöydissä istui myös ilmiselviä pikkujouluseurueita. Mahduimme kuitenkin mukavasti suorastaan ikkunaloosiin, ja saimme pian ruokalistat eteemme.

Hullunkuriset veljekset katosivat saman tien ovenpielen leikkimökkiin, eikä tällä kertaa lähdetty käymään keskusteluja siitä, miten kuuluisi istua nätisti pöydässä tai tehdä jotain muuta sellaista mitä ei kuitenkaan koskaan tapahdu.

Pizza Fantastico omasta päästä.
Pizza Fantastico omasta päästä.

Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi

Hullunkurinen isä kiinnostui sekä paistetuista silakoista että hirviburgerista. Asia ratkaistiin sillä tavalla, että isälle tilattiin silakoita ja pojille poissaolevina hirviburger puoliksi. Burgerin puolittaminen ei ollut pöyristyttävä rikos ravintolan konseptia vastaan eikä maksanut erikseen.

Äiti tarvitsi fantasticon ja sen päälle herkkusieniä, rucolaa, pekonia ja ananasta. Isän mielestä ananas ei kuulu pizzaan, äidin mielestä aika usein kuuluu. Poikien mielestä kukkuluuruu. Kotoisaan tyyliin poikien vesilasit tulivat automaattisesti pilleillä varustettuina. Onneksi vesikannussa oli runsaasti jäitä, sillä niiden määrä usein ratkaisee ravintolan tason.

Seuraavaksi asioitiin salaattipöydässä keräilemässä pientä alkupalaa. Nurkkapöydästä oli mukavaa seurata ravintolasalin elämää ja todeta, että ainakin sinä iltana aika moni turkulainen oli päättänyt lähteä käyttämään palveluita ja nautiskelemaan elämästä. Pääruoat tulivat miellyttävän nopeasti ja olivat täyttävää kaliiberia. Myös makupuoli oli kunnossa kaikissa annoksissa.

Erityistä ihastusta herättivät hirviburgerin rinnalle tilatut bataattiranskalaiset, joiden tekotapaa isä kävi urkkimassa keittiön ovella saakka.

Puolikas hirviburgeri ja bataattiranet.
Puolikas hirviburgeri ja bataattiranet.

Jälkkärilista klassikoiden ystävälle

Lautaset tyhjennettyämme emme enää kyenneet jälkiruokiin, vaikka lista näyttikin houkuttelevalta: harvoinpa törmää muualla kuin valkoisten liinojen paikoissa sellaisiin klassikoihin kuin marinoidut hedelmät tai pavlova.

Äiti kaipasi kahvia aterian päätteeksi, ja sai cappuccinonsa kylkiäisiksi piparkakun. Siitä taitettuihin makeisiin paloihin tyytyivät tällä ruokaretkellä jopa hullunkuriset veljekset .

Klassikoiden jälkkärilista.
Klassikoiden jälkkärilista.
Jälkkäricappuccino.
Jälkkäricappuccino.

Piparinkuvan myötä hullunkurinen perhe toivottaa mahdollisille lukijoilleen hyvää joulua. Muistakaamme kaikki myös vuonna 2016 käydä erinomaisia turkulaisissa ravitsemusliikkeissä!

-Anna

Ravintola Kultainen hirvi
Itäinen Pitkäkatu 12-14
www.kultainenhirvi.fi

Kommentoi