Hullunkurinen perhe ruokapöydässä

BLOGIT | Hullunkurinen perhe ruokapöydässä

Hullunkurinen perhe ja intialainen ystävä – ravintola Delhi Darbar

Delhi DarbarTäl pual jokke syödään päivä päivältä paremmin. Yksi pitkän linjan osasyyllisistä on Hämeenkadulla jo vuosia toiminut Delhi Darbar. Luotettava intialainen ruokkii lounasaikaan sankat joukot lähiseudun työväkeä ja opiskelijoita, mutta on riittävän tunnelmallisesti sisustettu palvellakseen myös iltaravintolana. Hullunkurinen perhe käyttää Darbaria useimmiten take away -tarkoitukseen, niin tänäkin toukokuisena päivänä.

Kolmeen asti tarjolla olevalta lounaslistalta löytyy tyypillinen tarjonta liha-, kana-, kala- ja kasvisruokalajeineen. Tulisuus on lounasaikaan toki sovitettu paikallisiin nystyröihin, eli useimmiten olemattomaksi, mutta aromit ovat rikkaita ja hyviä. Kasvisruoista hullunkurisen perheen makuun istuvat parhaiten intialaista kotijuustoa (paneer) sisältävät soosit. Tieto intialaisen syömisestä otetaan poikkeuksetta ilolla vastaan, ilmestyipä hullunkurinen isoveli kerran pöytään asianmukaisesti sulkapäähineeseen sonnustautuneena.

Viimeksi kotiin matkannutta kanaa limekastikkeessa ja kotijuustoa tomaattikastikkeessa.
Viimeksi kotiin matkannutta kanaa limekastikkeessa ja kotijuustoa tomaattikastikkeessa.

Delhi Darbarin naan-leipä on maa-il-man parasta. Naanillahan on murheellisen lyhyt elinkaari, mutta tuon kallisarvoisen hetken ajan Darbarin leipä on täydellinen yhdistelmä rapeaa pintaa, pehmeänsitkeää sisusta sekä siellä täällä maistuvaa suolaa ja öljyä. Myös paikan lassit ovat makeuden ja happamuuden suhteen tasapainossa, joten ne maistuvat niin lapsille kuin aikuisille.

Varsinainen lista on monipuolinen ja esittelee intialaisia erikoisuuksia tandoorista baltiin, eli sekä grillatun makuista uuniruokaa että hyviksi hautuneita patoja ja kaikkea niiden väliltä. Annokset ovat runsaita ja palvelu ripeää ja kohteliasta. Suomea ymmärretään hienosti, joten puhelimitsekaan tilatessa ei kannata antaa ulosannin hämätä. Sen sijaan mausteiden kanssa ei kannata leikkiä, ellei ole todellinen seikkailija: tulivoimaa kyllä löytyy, mikäli asiakas ilmaisee sellaista kaipaavansa.

Delhi Darbar
Hämeenkatu 8
Avoinna päivittäin lounaalta iltakymmeneen, -yhteentoista

Yksi vastaus artikkeliin “Hullunkurinen perhe ja intialainen ystävä – ravintola Delhi Darbar”

  1. Karoliina Pinomäki

    Delhi Darbar on meidänkin perheen suosikki! Nam!


Kommentoi