Hullunkurinen perhe ruokapöydässä

BLOGIT | Hullunkurinen perhe ruokapöydässä

Hullunkurinen perhe burgerilla – Sloppy Joe

Hermoille käyneen – ja kaiken lisäksi tuloksettomana päättyneen – pankkiasiainhoidon rasittama hullunkurinen perhe oli totisesti hyvän ruoan ja paremman mielen tarpeessa. Niitä lähdettiin porukalla hakemaan Sloppy Joen burgereista.

Hullunkurinen isä valitsi rennon tunnelman ja nopean palvelun paikan takuusuosikin, bordertown burgerin. Minä päätin kokeilla listan ulkopuolella esiteltyä uutuutta eli falafel burgeria. Veljeksille tilasimme hampurilaisannokset poikkeuksellisesti lastenlistalta. Kaikki burgerit tarjoiltiin ranskalaisilla perunoilla ja ketsupilla rikastettuina.

Paras oli kyllä bordertown, jonka runsaat kastikkeet ja friteerattu sipulirengas yhdessä muiden maukkaiden raaka-aineiden kanssa tuottavat sopivan syntisen lopputuloksen. Minttukastikkeella ja tuoreilla vihanneksilla ryyditetty falafel burger oli raikas, pihvin kikherneet hauskan karkeasti käsiteltyjä, paikoin kokonaisiakin.

Falafel burger.
Falafel burger.

Lasten burgerit olivat kaikessa yksinkertaisuudessaan pihviä, juustoa ja ketsuppia sämpylän välissä. Niihin olisi toivonut kastiketta, mikä ei tosin välttämättä ole kohderyhmän enemmistön mielipide. Olisimme tietysti voineet helposti tilata listalta irtolisukkeita, minkä jostakin syystä tajuan vasta nyt tässä kirjoittaessani. Sekä lasten että aikuisten annokset olivat sopivat kokoisia ja ranskalaiset rapeita.

Sloppy Joe West Coast Grill tarjoaa burgereiden lisäksi muutakin meksikolaishenkistä ruokaa, salaattia sekä kunnianhimoisen valikoiman cal-mex -tyyliinsä sopivia juomia. Olut- ja siiderilista on kattava ja ilahduttavan kirjava. Myös jälkiruoat on sovitettu burger-henkeen istuviksi. Kaikki ruoka-annokset ovat otettavissa myös mukaan.

Sloppy Joen cal-mex -herkkuvalikoima.

Kun olin varoittamassa hullunkurista pikkuveljeä tuolilla keinumisesta neljättä kertaa, kesken virkkeen kuului äänekäs kolahdus. Tuoli ja pikku miekkonen rotkottivat lattialla hyvät kolhut saaneina. Toinen myös huusi kovaan ääneen.

Hetki sylissä istumista ja paijaamista helpottivat ensi hätään, ja henkilökunnan ystävällisesti neljään osaan jakama jäätelöleivos lopun edestä. Hetken ehdin kuitenkin epäillä vakavampaa aivotärähdystä, kun isoveljen santsipala ei herättänyt pikkuveljessä minkäänlaista kapinahenkeä.

Poistuimme lopulta kaikki ravintolasta omin jaloin ja vain normaalin sekavina.

Ratkaiseva viimeinen neljännes jäätelösandwichia.
Ratkaiseva viimeinen neljännes jäätelösandwichia.

On mahdotonta puhua Sloppy Joesta muistelematta paikalla aiemmin sijainnutta samojen omistajien ranskalaista ravintolaa. Le Porc oli suuri suosikki, jonka pöytien ääressä saavutettiin useita perhe-elämämme merkkipaaluja. Tällaisista voidaan mainita isoveljen elämän ensimmäinen ravintolakäynti 27 vuorokauden ikäisenä (vaikkei hän listalta mitään tilannutkaan, vaan oli matkassa OTM) sekä oppiminen viimein kuorimaan omat sinisimpukkansa itse (merkittävästi myöhemmin).

Sloppy Joe West Coast Grill
Martinkatu 3
www.sloppy.fi

Kommentoi