Hörppyi ja herkkui

BLOGIT | Hörppyi ja herkkui

Broiskulasse eli lasagnea broilerista

Ystäväni ja entinen työkaverini Krista muistaa kokkailukertomuksistani aina broiskulassen eli lasagnen, johon käytän bolognesen sijasta broileria.

Kuten perinteisemmän, jauhelihasta tehdyn lasagnen pointtina on maukas bolognesekastike, on broiskulasagnenkin sydän kastikkeessa.

Tämä versioni lasagnesta on myös suht helppo, sillä kastikkeita tulee vain yksi – broileria, sipulia ja porkkanaa sisätävä kermainen soosi.

Ja koska olen kokkailuluonteeltaani enemmänkin suurpiirteinen kuin tarkka, on broiskulasagnen ohjeenikin suuntaa antava ja mitat noin mittoja.

Tässä siiis ohje Kristalle ja muillekin broiskulassesta kiinnostuneille:

Kuullota voissa yksi keskikoinen pilkottu sipuli kahden pieneksi paloitellun porkkanan kera.
Lisää pannulle suikaloitu broileri.
Ruskista ja mausta hyvin currylla, paprikajauheella, mustapippurilla sekä suolalla.
Cayannepippuri tai chili antaa tälle kastikkeelle kivan säväyksen.

Ripaus hunajaa sekä basilikaa täydentävät makua.
Jos ja kun käytät tuoretta basilikaa, lisää se kastikkeeseen vasta ihan loppuvaiheessa.
Ja valkosipulihan sopii kaikkeen – niin tähänkin ruokaan 🙂

 

 

Lisää pannulle purkillinen eli noin 2 dl kermaa ja hauduta muutama minuutti.
Jatka kaatamalla maitoa pikkuhiljaa kastikkeen joukkoon.

Voit suurustaa soosia tuorejuustolla, sulatejuustolla tai vaikkapa maizenalla eli maissijauhoista tehdyllä suuruusteella.

Anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä hetki.
Tarkista maku. Muista, että juusto sekä lasagnelevyt hieman syövät kastikkeelta makua, kastike saa olla siis melko vahvasti maustettua.

Kaada kastiketta korkeareunaiseen vuokaan niin että pohja peittyy.
Raasta joukkoon hieman juustoa.
Lado päälle pinaattilasagnelevyjä.
Kaada lasagnelevyjen päälle taas kastiketta sekä raasta hieman juustoa.
Lado toinen kerros lasagnelevyjä.

Toista niin kauan kuin soosia piisaa, mutta jätä kuitenkin hieman kastiketta, jotta voit lisätä sitä viimeisen levykerroksen päälle ja pinnalle vielä juustoa.

Paista uunissa 175 asteessa noin kolme varttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja lasagnelevyt ovat kypsiä.

Tarjoile vihersalaatin kera.

Maistuvia hetkiä broiskulassen parissa!

-Tanja

P.S. Alun perin valmistin broiskulassen keittämällä ensin kokonaisen broilerin ja ”repimällä” kypsästä linnusta paloja, jotka ruskistin pannulla ja maustoin. Kokonaisen broilerin sijasta voi tottakai keittää myös koipi-reisipaloja, jotka kypsyvät melko nopeasti.

Juttua täydennetty su 17.1. klo 17.11 lisäämällä loppukommentti kokonaisesta broilerista.

Yksi vastaus artikkeliin “Broiskulasse eli lasagnea broilerista”

  1. krisu

    Perinteisesti kana ja pasta eivät sovi yhteen.Epäitalialaista.


Kommentoi