Höperöt pöperöt

BLOGIT | Höperöt pöperöt

Sienirisotto

Teksti & kuva © Virve Nyyssönen.

Sienirisotto kuuluu siihen kymmenikköön jota taloudessamme tehdään yksittäisistä ruuista eniten. Silti joka ikisen kerran risottoa syödessäni mietin, että miksi sitä tulee valmistettua niin harvoin! Risotto on äärimmäisen helppo ja nopea valmistaa, mutta myös erittäin maukas ruoka. Tällä ruualla houkuttelin myös puoliskoni kauan kadoksissa olleen, pienen sisäisen sienien ystävän esiin – joten se puhukoon jo puolestaan..

Sienirisotto toimii hyvin yksinäänkin, mutta erinomaisesti esimerkiksi lohen tai possunpihvien kaverina. Ja mikä parasta, yleensä kaikki tarveaineet löytyvät valmiiksi kotoa.. jos siis on malttanut säilöä syksyn sienisaaliista osan myös talteen.

Sienirisotto


2 sipulia
muutamia valkosipulinkynsiä
3 dl tummaa puuroriisiä
hieman öljyä
7dl vettä
2 kanaliemikuutiota
2 dl kuivattuja sieniä
1 dl ruokakermaa
½ dl parmesanjuustoa raastettuna
1 dl valkoviiniä
mustapippuria

Kuori ja pilko sipulit. Kuullota niitä ja puuroriisiä hetki kattilassa. Lisää vesi, kanaliemikuutiot ja kuivatut (tai tuoreet) sienet. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 25 min. Sekoittele välillä.

Lisää lopuksi valkoviini, kerma ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla. Nautitaan sellaisenaan tai lisukkeena.

Bon appetit!

-Virve-

Tulosta resepti

Kommentoi