Höperöt pöperöt

BLOGIT | Höperöt pöperöt

Raparperi-valkosuklaajuustokakku

Kuva & teksti © Virve Nyyssönen

Loppukevät on raparpereiden ja erilaisten juhlien kulta-aikaa. Kaunis kakku kruunaa takuuvarmasti kemujen kuin kemujen kahvipöydän. Tässä erittäin herkullisessa juustokakussa raparperin kirpeys kohtaa viettelevän valkosuklaan makeuden. Yllättävä makupari täydentää toisiaan täydellisesti. Kakku kannattaa valmistaa jo juhlia edeltävänä päivänä, niin se ehtii rauhassa hyytyä ja mehevöityä.

Raparperi-valkosuklaajuustokakku

Pohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Valkosuklaatäyte:
200g valkosuklaata
1/2 rkl rypsiöljyä
2,5 dl vispikermaa
2 rs maustamatonta tuorejuustoa (400g)
1,5 tl vaniljasokeria
(1/2 dl sokeria)
2,5 tl liivatejauhetta
1 rkl sitruunamehua

Raparperitäyte:
1,5 tl liivatejauhetta
2 rkl sitruunamehua
350g raparperihilloa
(hieman punaista karamelliväriä)

Kostutus:
2 rkl mantelilikööriä
1/2 dl vettä

 

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohja ja reunat.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Paista pohjaa 180-asteessa n. 25 minuuttia ja anna jäähtyä. Pese ja kuivaa vuoka kakun kokoamista varten.

Valmista täytteet:
Sulata valkosuklaa vesihauteessa (tai mikroaaltouunissa). Sekoita öljy suklaamassaan. Vaahdota kerma ja sekoita hieman jäähtynyt valkosuklaa kerman joukkoon. Pehmitä tuorejuustot yhdessä vaniljasokerin kanssa ja lisää täytteeseen. Tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatejauhe mehuun. Lisää liivateseos suklaatäytteeseen ja sekoita huolellisesti. Kaada valmis valkosuklaatäyte pursotinpussiin ja jätä hetkeksi sivuun odottamaan.

Valmista raparperitäyte. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatejauhe mehuun. Kaada liivateseos raparperisoseen joukkoon. (Värjää täyte halutessasi karamellivärillä.) Kaada raparperitäyte toiseen pursotinpussiin.

Kakun kokoaminen:
Halkaise kakkupohja kahteen osaan. Sekoita likööri veteen. Nosta pohjalevy vuokaan ja käytä puolet seoksesta pohjan kostutukseen. Pursota puolet täytteistä vierekkäisiksi ympyröiksi alapohjan päälle.

Nosta toinen kakkulevy täytteiden päälle, kostuta ja tee päällikerros samoin kuin edellinen. Heiluttele kakkuvuokaa kevyesti, jotta täytettä valuu myös kakun reunoille.

Vedä veitsellä kakun pintaan marmorointikuvio. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia. Irrota kakku varovasti vuoasta ja aseta tarjolle.

Nautitaan keväisen kuplajuoman kanssa.

Herkullisia juhlahetkiä,

-Virve-

Tulosta resepti

Kommentoi