Höperöt pöperöt

BLOGIT | Höperöt pöperöt

Pähkinäiset suklaafudget

Teksti & kuva © Virve Nyyssönen

Vielä ehdit pyöräyttää nämä herkulliset pähkinä-suklaafudget jouluksi! Sesongin mukaisesti näissä ei paljon kaloreita laskeskella vaan kermaa ja voita kuluu. Lopputulos muistuttaa hieman Tuplaa, eikä valmistaminenkaan ole lainkaan vaikeaa. Jos pakkaat makeiset juhlavaan rasiaan ja koristelet sen kauniisti, saat niistä myös mukavan, maistuvan jouluviemisen.

Pähkinäiset suklaafudget

150g tummaa suklaata
1,5 dl sokeria
2 dl kermaa
40 g voita
1/2 dl hunajaa
1,5 dl manteli- tai hasselpähkinärouhetta

Pinnalle: suklaa- ja pähkinärouhetta

 

Vuoraa 16cm x 16cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla.

Rouhi suklaa rouheeksi. Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna kunnes seos kiehahtaa. Lisää sitten hunaja ja voi.

Keittele kunnes seos sakenee selvästi ja sen lämpötila saavuttaa 116 astetta. (Ellet omista lämpömittaria, voit tipauttaa hieman massaa kylmään veteen. Jos seos jähmettyy helposti muotoiltavaksi, on se valmista.)

Ota kattila liedeltä ja jäähdyttele massaa sekoitellen kunnes lämpötila laskee 110 asteeseen. Lisää sitten suklaa- ja pähkinärouheet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada massa uunivuokaan ja koristele pinta halutessasi suklaa- ja pähkinärouheella. Anna hieman jäähtyä ja nosta vuoka jääkaappiin. Leikkaa jäähtynyt fudgemassa terävällä veitsellä sopiviksi annospaloiksi. Säilytä valmiita fudgeja viileässä.

 

Herkullisia hetkiä,

Virve

 

 

Kommentoi