Höperöt pöperöt

BLOGIT | Höperöt pöperöt

Paahdettu paprikakeitto

Paahdettu paprikakeitto
Teksti & kuva © Virve Nyyssönen

Kesän raskaiden grilliherkkujen jälkeen on kiva hieman keventää. Helppous ja terveellisyys ovat jo oivia syitä tutustua tähän soppaan, mutta ehkä vieläkin parempi syy on sen erinomainen maku!

Salaisuus piilee paahtamisessa, joka muuttaa kasvisten maut aromikkaan syviksi ja täyteläisiksi. Syksyisten iltojen viiletessä lämmin keitto lämmittää ihanasti, mutta keitto maistuu aivan erinomaiselta myös kylmänä.

Paahdettu paprikakeitto

5 isoa punaista paprikaa

2 sipulia

4 valkosipulin kynttä

oliiviöljyä

7 dl vettä

2 kasvisliemikuutiota

hieman fariinisokeria

suolaa ja mustapippuria

tuoreita yrttejä, esim. basilikaa ja timjamia

 

Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenkodat ja kannat.

Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulit. Nosta kasvikset uunivuokaan, asettele paprikat kuori ylöspäin. Lorauta päälle oliiviöljyä.

Paahda 225-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Peitä sitten vuoka foliolla ja anna kasvisten mehustua hetki.

Kiehauta sillä aikaa kasvisliemi.

Lisää paahdetut kasvikset liemeen ja kiehauta. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi.

Mausta sokerilla, pippurilla ja suolalla. Lisää annosten päälle tuoreita yrttejä ja loraus oliiviöljyä.

Nautitaan tuoreen leivän kanssa.

Herkullisia hetkiä,

-Virve-

Tulosta resepti

Kommentoi