Höperöt pöperöt

BLOGIT | Höperöt pöperöt

Miamilaiset pannukakut

Miamilaiset pannukakut tykkäävät suomalaisista mansikoista.
Teksti & kuvat © Virve Nyyssönen

Lomalla on joskus kiva herätä aikaisin, ihan vaan siksi ettei tarvitse. Samalla saa mahdollisuuden ihanaan, hitaaseen aamuun. On aikaa lukea päivän lehdet, kokkailla jotain erilaista aamiaiseksi – ja nauttia se kiireettä muun maailman vielä uinuessa ympärillä.

Eräänä tällaisena aamuna päätin tehdä pitkästä aikaa amerikkalaisia pannukakkuja. Vaikken itse mikään suuri sokerin ystävä olekaan, tiesin että vielä sikeitä vetelevä siippani ilahtuisi tästä normaalia makeammasta päivän aloituksesta. Kun jääkaapissa oli sopivasti edellisenä päivänä torilta hakemiani tuoreita, suomalaisia mansikoita, oli päätös helppo. Ei muuta kuin tuumasta toimeen!

Tällä kertaa halusin hieman tuunata pannukakkuja, ja maustoin taikinan vaniljasokerilla. Samalla mietin jo millä seuraavalla kerralla douppaisi tätä useista amerikkalaisista elokuvista tuttua herkkua. Kanelia, inkivääriä, tai vaikka sitruunaa? Miksipä ei. Tässä kuitenkin ehdottomasti paras peruspannarireseptini jota olen koskaan kokeillut. Onnistuin saamaan tämän jenkkien kansallisaarteen reseptin lahjomalla erään miamilaisen dinerin pitäjän ruisleivällä ja salmiakilla. Lopulta salakuljetin ohjeen meikkipussissani Suomeen. Mitäpä sitä ei tyttö hyvän reseptin eteen tekisi!

Ja mitäpä sitä ei tytön pannareilla lahjottu opettajamies tekisi tyttönsä mieliksi. Ruokavarastomme ovi sai ylleen koulumaailmasta tutun liitutaulumaalin. Siihen onkin hyvä merkitä ostoslistat ja reseptit näkyville.

How cool is that, jenkki tähän sanoisi.

 

Oven kaksoiselämää liitutauluna.
Ruokavarastomme oven kaksoiselämää liitutauluna..

 

Miamilaiset pannukakut

(neljälle, tai parille amerikkalaisen ruokahalun omaavalle)

3 munaa
2 rkl sokeria
n. 5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2-3 dl maitoa
2 dl piimää (ruokajugurttia tms.)
½ dl sulatettua voita (n. 50g)

Paistamiseen: voita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään eri astiassa. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä. Sekoita kunnes pannaritaikina on tasaista.
Kuumenna paistinpannu ja paista pannarit voissa kullanruskeiksi. Annostele taikinaa runsaasti, niin että saat paksuja ja mukavan muhkeita pannukakkuja. Taikinasta tulee n. 20 pannukakkua. Tarjoa vaahterasiirapin tai juoksevan hunajan ja tuoreiden mansikoiden ja kermavaahdon kanssa. Enjoy! 

Tulosta resepti

 

 

2 vastausta artikkeliin “Miamilaiset pannukakut”

  1. Niina ja Markus

    Kiitos blogista Virve! Olipa mukava löytää tekstejäsi näiltä sivuilta. Laitamme reseptisi pikimmiten kokeiluun, hyvältä vaikutti.


Kommentoi