Höperöt pöperöt

BLOGIT | Höperöt pöperöt

Maailman paras kantarellipasta

Teksti & kuvat © Virve Nyyssönen

Menkää metsään, ihmiset! Luontoäiti on kattanut nyt sinne varsinaisen juhlakattauksen. Suomalainen superfood, mustikka, on nyt satoisampi kuin aikoihin. Sateinen kesä varmisti myös sen, että kullankeltaisena hehkuvia kantarelleja löytyy huimia määriä. Eikä maksa mitään!
Konkreettisen saaliin lisäksi metsästä voi ammentaa myös henkistä hyvää. Tutkimusten mukaan jo 20 minuutin metsässä vietetty aika saa stressitason laskemaan ja mielen rauhoittumaan.

Tässä ohjeessa jujuna on (kerman ja pekonin lisäksi) sitruuna. Se antaa ruualle erittäin mukavan säväyksen. Kokeile vaikka seuraavan kerran, kun mietit että mitähän sitä tällä kertaa kantarellisaaliista taikoisi.. Ainakin sosiaalisen median päivityksistä päätellen sellaisenkin positiivisen ongelman kanssa moni näinä päivinä painii.. 😀

Valmis kantarellipasta-annos.

Maailman paras kantarellipasta

250g Raffaelli sitruunatagliolinia (tai muuta pastaa)
1 litra kantarelleja
1 paketti (140g) pekonia
2 kpl kesäsipulia
6 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria
(sitruunamehua)

Lisäksi: parmesaania

Puhdista ja paloittele kantarellit. Hienonna sipuli varsineen (jätä osa varsista koristeeksi). Suikaloi pekonit ja paista ne rapeiksi. Lisää sipulit pannulle, kuullota hetken. Lisää sitten kantarellit ja lopuksi kerma. Hämmennä ja anna kastikkeen saostua miedolla lämmöllä.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

Mausta kastike suolalla ja pippurilla. (Jos käytät maustamatonta pastaa, voit lisätä kastikkeeseen lorauksen sitruunamehua, se piristää makua kummasti.)
Koristele pasta-annokset sipulinvarsirenkailla ja parmesaanilla.

Vinkki! Kastike toimii loistavasti myös uusien perunoiden kaverina.

Tulosta resepti

 

P.s. Tällä kertaa blogissa on myös arvonta! HUOM! ARVONTA EI OLE ENÄÄ VOIMASSA!

Turun Messukeskuksessa järjestetään 20.-23.8.2015 Turun Messut ja nyt Sinulla on mahdollisuus voittaa liput kyseiseen tapahtumaan. 2 lipun paketteja on jaossa kolmelle onnekkaalle.

Osallistut jakamalla parhaan reseptisi jossa käytetään pääraaka-aineena luonnon antimia (sieniä, marjoja yms.) Ja jos teen blogipostauksen reseptisi pohjalta, mainitsen luonnollisesti nimesi (tai halutessasi nimimerkkisi).

Lähetä vastauksesi ja yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen virve(at)virve.fi 15.8. mennessä. Liput arvotaan kaikkien osallistujien kesken ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

TurunMessut2015_920x190

14 vastausta artikkeliin “Maailman paras kantarellipasta”

  1. Virve

    Wow! Satanen rikki, huikeeta! 😀 Kirjoitelkaahan kokemuksianne jos resepti menee kokeiluun asti. Maistuvia hetkiä!
    Terkuin, Virve Höperöistä Pöperöistä.


  2. Kirsti Rämö

    Mummon mustikkamössö. 1dl juuripoimittuja mustikoita survottuna, 0,5 dl talkkunajauhoa ja kaikki sekoitetaan keskenään , tulee hyvää välipalaa.


  3. Virve

    Kiitos ohjeesta Kirsti! 🙂 Laitatko vielä yhteystietosi tuohon sähköpostiosoitteeseen (virve@virve.fi), niin osallistut messulippujen arvontaan!


  4. Jaana Lehtonen

    Herkullinen marjaohje: mustikkaa, mansikkaa,banaani ja mansikkakeittoo. Näistä tulee hyvä teeveellinen smoothiejuoma.


  5. Virve

    Kiitos vinkistä Jaana! 🙂


  6. Timo

    Onko reseptissä virhe? 6 dl ruokakermaa, ei suurustusta? Tällä määrällä kastikkeesta tulee keittoa.


    • Virve

      Moi Timo,
      ja kiitos kommentista! Kastikkeen kermamäärä on kyllä ihan oikein. Kastikkeen on tarkoitus antaa saostua miedolla lämmöllä. Toki kaikki ainesmäärät voi vaikka puolittaa, jos haluaa mieluummin tehdä pienemmän satsin 🙂
      -V-


      • Timo

        Meillä saostettiin melkein puoli tuntia 4 desiä ja jäi vieläkin vetiseksi. En usko, että kantarellitkaan olisivat olleet niin märkiä??


        • Virve

          Voi toki olla, että kanttarellien kosteuskin hieman vaikuttaa. Ehkä todennäköisempi syyllinen on kuitenkin käytetty kerma. Eri merkkien koostumuksissa on hyvinkin paljon eroja. Itse käytän ruoanlaitossa luottomerkkini 15% ruokakermaa, eikä sen kanssa ole koskaan ilmennyt saostumisongelmia 🙂


  7. Nina

    Marjaherkku, joka tehdään näin: kumoa jäisiä marjoja oman maun mukaan noin 8 desiä kulhoon. Keitä vettä 5 desiä ja tee hyytelösokeripurkin takaa löytyvän ohjeen mukaan ”hyytelö”. Kumoa jäisten marjojen päälle ja nauti noin tunnin päästä. Vaniljakastikkeella lisäpotkua.


  8. Laila Hukkanen

    Mustahrukoita,tyrniä,mansikoita ja hiukan hunajaa, tulee täydellinen ”smuutie”


  9. eeva kaarina vihanto

    …laittaisin pastaan kuohukermaa,se kestää pitkäaikaisen kypsennyksen ja saostaa ruon eikä vetisty!


Kommentoi