Höperöt pöperöt

BLOGIT | Höperöt pöperöt

Jaffakuulat

Jaffakuulat
Teksti & kuva © Virve Nyyssönen

Itsetehdyt herkkulahjat maistuvat parhaimmilta! Ja mikä suurenmoisinta, nämä jaffakuulat ovat paitsi erittäin herkullisia myös terveellisiä. Niissä ei ole käytetty lainkaan valkoista sokeria, jauhoja tai eläinperäistä rasvaa. Kuulat ovat täysin gluteenittomia, maidottomia ja vegaanisia, mutta sisältävät vastaavasti runsaasti kuitua ja hyviä rasvoja. Maku on täyteläisen suklainen. Valmistaminenkin on helppoa ja hauskaa!

 

Jaffakuulat

 

3 dl cashew-/parapähkinöitä

1 ½ dl kuivattuja, pehmeitä taateleita (kivettömiä)

½ dl raakakaakaojauhetta

2 tl luomuappelsiinin kuorta raastettuna

3 rkl mehua samaisesta appelsiinista

1 rkl kookosöljyä

2 rkl vaahterasiirappia (tai hunajaa)

¼ tl suolaa

 

pinnalle:

kaakaojauhetta ja appelsiinin kuorta raastettuna

 

Huom! Kuulien tiivis massa on jonkinasteinen haaste tehosekoittimelle. Ellet omista tehokasta blenderiä, kannattaa pähkinöitä ja taateleita liottaa vähintään muutaman tunnin ajan (+ valuttaa hyvin) ennen käyttöä.

 

Mittaa pähkinät tehosekoittimeen ja jauha ne karkeaksi jauheeksi. Lisää sitten loput ainekset ja sekoita kunnes massa on tasaista. Jätä hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.

Pyörittele massa kuuliksi (n. 38 kpl). Sekoita pinnalle tuleva kaakaojauhe ja appelsiininkuoriraaste ja pyöräytä pallerot vielä kevyesti seoksessa. Säilytetään viileässä, mieluiten jääkaapissa.

 

Vinkki!

Pallot voi pyöritellä myös vaikkapa mantelijauheessa. Itse käytin kuulien massaan raakakaakaojauhetta, mutta pinnalla maitokaakaojauhetta jolloin kuulien suutuntuma on makeampi.

 

Herkullisia hetkiä,

Virve

 

 

Kommentoi