Höperöt pöperöt

BLOGIT | Höperöt pöperöt

Huippuherkulliset kolavinokkaat

Teksti & kuva © Virve Kulmala

Parhaat asiat maailmassa ovat yksinkertaisia. Tämä on yksi niistä, idioottivarma resepti, jolla ei kerta kaikkiaan voi epäonnistua.

Monet mieltävät pikkuleivät ehkä keväisiksi (paitsi tietenkin piparkakut), onhan silloin paljon erilaisia juhlia. Minusta pikkuleivät ovat ihanimmillaan syksyiltojen pimentyessä. Silloin niitä on kiva mutustella kuuman juoman ja hyvän kirjan seurassa.

Kolavinokkaat ovat erittäin helppoja ja nopeita valmistaa. Mutta ennen kaikkea, ihan superherkullisia!

Kauniiseen rasiaan pakattuina saat kolavinokkaista myös oivan herkkulahjan. Eikä hätää ellet malta olla syömättä niitä – ehdit hyvin tehdä vielä useammankin satsin.

Huippuherkulliset kolavinokkaat

200 g voita
2 dl sokeria
1 keltuainen
2 rkl siirappia
2 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl inkivääriä

 

Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön.

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Vaahdota pehmennyt voi, siirappi ja sokerit. Vatkaa myös keltuainen mukaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Jaa taikina 6 osaan ja pyörittele n. 2 cm paksuisia pitkiä tankoja uuninpellille (3 per pelti).

Paista uunin keskitasolla n. 10–15 min, kunnes pikkuleivät ovat levinneet ja niiden pinta on saanut kauniin ruskehtavan värin.

Leikkaa pikkuleivät heti uunista tulleina vinokkaiksi.

Herkullista joulun odotusta,

-Virve-

Kommentoi