Höperöt pöperöt

BLOGIT | Höperöt pöperöt

Hemmottele äitiä hatutetuilla samettikakuilla!

Kuva & teksti © Virve Nyyssönen

Suunnittelin tämän leivoksen, kun halusin tarjota vierailleni jotain muuta kuin perinteistä täytekakkua. Nämä herkulliset ja hauskannäköiset kuppikakut ovat saaneet vaikutteita kuuluisasta amerikkalaisesta Red Velvet -kakusta. Hatutetut kuppikakut muistuttavat suklaahunnutetulta päällisosaltaan hieman suukkoja. Ja mikäpä sopisikaan paremmin äitienpäivään kuin miljoona, miljoona, miljoona suukkoa!

Red Velvet -kakulle ominainen upea väri saadaan lisäämällä taikinaan reilusti punaista karamelliväriä.

Valmistuskin onnistuu varsin näppärästi, vaikka ohje saattaa alkuun vaikuttaa hieman monimutkaiselta. Urakan voi jakaa vaikka kahdelle peräkkäiselle päivälle: leivo ensin kuppikakut, tee täyte ja kuorrutus vasta seuraavana päivänä.

 

HATUTETUT SAMETTIKAKUT (12kpl)

Red Velvet kuppikakut:

50g voita

3 kananmunaa

2 ½ dl sokeria

1,5 tl vaniljasokeria

2 rkl kylmää, vahvaa kahvia

1 dl maustamatonta jugurttia

3 ½ dl vehnäjauhoja

4 rkl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

punaista karamelliväriä (esim. pastaväriä, sävy redred)

Täyte:
3 kananmunan valkuaista
4 dl hienokiteistä sokeria
½ sitruunan mehu
1tl vaniljasokeria

Suklaakuorrute:
170g tummaa hyvälaatuista suklaata (70%)
1,5 rkl öljyä

Kuppikakut:
Sulata voi ja anna sen jäähtyä hieman. Vatkaa sillä aikaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kahvi, jugurtti ja sulatettu voi kananmunavaahdon joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos taikinaan. Värjää vielä valmis taikina punaisella karamellivärillä.

Vuoraa muffinssipelti paperivuoilla. Annostele taikina vuokiin. Paista 180 asteessa, uunin keskitasolla n. 15-20 min. Anna kuppikakkujen jäähtyä.

Täyte:
Sekoita pienemmässä kattilassa valkuaiset, sokerit ja sitruunamehu. Vatkaa seosta käsin kunnes siitä tulee kuohkeaa.
Aseta kattila sitten vesihauteeseen (suuremman kattilan päälle jossa kiehuu pohjalla vettä) ja vatkaa kunnes sokeri sulaa ja massasta tulee tiivistä.
Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa vielä kunnes täytemarenki sakenee ja jäähtyy. Pursota täyte kuppikakkujen päälle korkeiksi kierteiksi. Jäähdytä kakut jääkaapissa.

Suklaakuorrute:
Sulata suklaapalat vesihauteessa yhdessä öljyn kanssa. Anna sulan suklaan hieman jäähtyä. Kasta sitten jokainen marenkikierre suklaaseen.
Nosta kakut vielä jäähtymään jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Herkullisia hetkiä – ja oikein hyvää tulevaa äitienpäivää kaikille äipille! 🙂

T: Virve

Kommentoi