Höperöt pöperöt

BLOGIT | Höperöt pöperöt

Kukkakaalipizza

Kukkakaalipizza
Teksti & kuvat © Virve Nyyssönen

Yllätyin eräs päivä melkoisesti. Puoliskoni ehdotti, että tekisimme kukkakaalipizzaa. Tämä oli erikoista, sillä hän ei voi sietää kukkakaalia – tai mitään muutakaan kaalia. Siksi taloudessamme ei syödä sen enempää kesäkeittoa, kaalilaatikkoa kuin suurta herkkuanikaan, kaalikääryleitä. No, mutta siinäpä olikin kelpo syy tarttua tähän reseptiin jonka siippani oli bongannut jostain bodausfoorumilta.

Karppaus ei meikäläistä kiinnosta piirun vertaa (kuten tarkkaavaisimmat ovat ohjeistani ehkä osanneet jo päätelläkin), mutta resepti itsessään on mielenkiintoinen. Pohja tehdään kukkakaalista. Voiko se toimia?

Kukkakaalikausi on kukkeimmillaan, sitä kannattaa nyt hyödyntää!

Asiaa tutkittuani huomasin, että kohutun kukkakaalipizzan ohjeissa kukkakaalin esikäsittelyssä oli eroja. Toiset keittivät, toiset paistoivat ja toiset mikrottivat. Päädyin kokeilemaan jälkimmäistä.

Täytteeksi valikoitui hyväksi havaitsemiani pizza-aineksia, mutta jokainen valitsee pizzansa päälle tietenkin mieleisensä täytteet.

Aika veikeäähän kukkakaalipohja oli, siippanikin söi kerrankin kaalinsa mukisematta 😉

Kukkakaalipizza


Pohja (2 pizzaa):
700 g kukkakaalia
3 dl juustoraastetta (käytin parmesaania)
3 kananmunaa
suolaa ja mustapippuria

Täyte:
ilmakuivattua kinkkua
mozzarellaa
basilikan lehtiä
kirsikkatomaattia
punaista paprikaa
valkosipulia
juustoraastetta

Pilko pesty kukkakaali murumaiseksi silpuksi (käytä kaalista vain kukinnot, ei varsia). Mikrota täydellä teholla 2-3 min. Valuta ylimääräinen neste pois. Anna hieman jäähtyä ja lisää sitten muut ainekset. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa 2 peltiä leivinpaperilla. Painele kukkakaalitaikina ohuiksi, pyöreiksi levyiksi.

Esipaista pizzapohjia n.15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

Ota esipaistetut pohjat uunista ja täytä ne. Paista vielä 10–15 minuuttia. Nautitaan heti.

-Virve-

Tulosta resepti

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo