Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Vanhat kunnon hölskykurkut

Poikkesin aamulla torille ja siellähän niitä pötkötteli: laarin täydeltä kotimaisia avomaankurkkuja!

On siis taas hölskykurkkujen aika.

Muistan, miten tätini valmisti hölskykurkkuja elegantisti, kahden kukkakuvioisen, kultareunaisen kahvitassin välissä. Hän uskoi, että kurkkuja pitää vispata niin maan vimmatusti, jotta niistä tulee hyvänmakuisia. Sama tapa on jäänyt minullekin, mutta itse suosin vähän vähemmän tyylikästä sekoitusastiaa: perinteitä sinikantista pakasterasiaa.

Välillä unholassa olleet hölskykurkut ovat tehneet näyttävän paluun myös ravintoloihin. Olen syönyt ihania hölskykurkkuja Turussa muun muassa ravintola Mamissa, ja myös kokkikilpailuissa näkee tämän tästä moderneja tulkintoja tästä ruuasta.

Täytyy tunnustaa, etten yleensä hölskykurkkujen aineksia paljon mittaile, vaan laitan kaikkea mutu-tuntumalla. Siksi nämäkin mittasuhteet ovat tällä kertaa aika summittaisia.

Reseptikuvaa ei tällä kertaa ole, koska kurkut ovat vielä tuolla työpaikan jääkaapissa. Sorry.

 

Heli

 

Hölskykurkut

3–4 avomaankurkkua
1-2 rkl etikkaa
sokeria
suolaa
tillisilppua

Kuori ja viipaloi kurkut. Laita ne kannelliseen astiaan ja lisää päälle etikkaa ja maun mukaan sokeria, suolaa ja silputtua tilliä. Hölskytä kannellisessa astiassa voimakkaasti. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.

J.K. Tai syö heti!

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Vanhat kunnon hölskykurkut”

  1. maalaistyttö

    Haa, ihanat hölskykurkut! (tai vatkulikurkut, kuten meillä idässä sanotaan:D ) Isä teki ja tekee niitä edelleen aina kesäisin. Meillä vaan kurkut syyään heti, koska ne on silloin parhaimmillaan. Muuten suola imee kurkuista nestettä, eivätkä ne ole enää niin rapsakoita. Maku varmaan paraneekin jääkaapissa seisotettaessa, mutta todellakin rakenteen kustannuksella.


    • tsruoka

      Vatkulikurkut! Mikä ihana sana! Olet kyllä siinä oikeassa, että kurkut ovat parhaimmillaan heti. Alkuperäisessä reseptissäni oli ohje odotella, mutta se on totta, että rapsakkuus niistä kyllä odottelun myötä häipyyy ja tulevat veltommiksi. -Heli


Kommentoi