Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Terveisiä Hell´s Kitchenistä!

 

Hell´s Kitchen täyttyi torstaina kutsuvieraista. Syksyllä esitettävän tosi-tv-sarjan kuvaukset tehdään helsinkiläisessä Ravintola Pörssissä. Kuvat: Markku Ojala/Compic

Suurella yleisöllä ei ehkä vielä ole hajua siitä, kuka on Sauli Kemppainen, mutta veikkaisinpa, että tulevana syksynä kaikilla on hänestä mielipide.
Häntä tullaan varmasti sekä rakastamaan että inhoamaan, mutta jotenkin arvelen, ettei se hetkauta miestä itseään yhtään.

Pääsimme eilen torstaina kuvaaja Markku Ojalan kanssa seuraamaan Hell´s Kitchen Suomi -ohjelman kuvauksia. Syksyllä televisiossa nähtävää ohjelmaa on kuvattu helsinkiläisessä Ravintola Pörssissä koko heinäkuun ajan, ja ohjelman Chef on siis herra Kemppainen.
Koska varsinaisista kuvauksista ei ole vielä tässä vaiheessa lupa kertoa juuri mitään, puhutaan hieman Kemppaisesta.

 

Chef Sauli.

Hotelli Kämpin keittiöpäällikkönä toimiva, maailmalla useissa Michelin-ravintoloissa työskennellyt Sauli Kemppainen on vahva persoona, jolla on jokseenkin mieletön presenssi. Hän on varmasti mitä onnistunein valinta tosi-tv-ohjelman keskushahmoksi.

Miehellä on jämäkkä olemus ja suorastaan läpitunkeva katse, lisäksi hän tiputtelee suustaan yhtä ja toista ilman että ilmekään värähtää tai mikään kehonkielessä muuttuu. On siis vaikea päätellä, milloin hän laskee leikkiä ja milloin on tosissaan.

Esimerkiksi kysymykseen siitä, onko hänellä suosikkia ohjelman 14 kilpailijan joukossa, mies vastaa näin:
– Mä olen sellainen… no, tunteeton on nyt vähän väärä sana mutta… Niin. Mä haluan löytää parhaan. Muulla ei ole väliä.

Kuvauksia Kemppainen kommentoi näin:
– Mä en odottanut mitään, lähdin vaan tekemään. En ole katsonut yhtään kokonaista jaksoa minkään muun maan Hell´s Kitcheniä, en halunnut että se vaikuttaisi. Haluan olla mä itse.

Kemppaisen kädenpuristus haastattelun alussa oli sitä luokkaa, että se suunnilleen taittoi oman kämmeneni kahtia, mutta vielä enemmän kuitenkin yllätti se, että mies lähtiäisiksi halasi ja antoi poskisuudelman. Sitä en olisi ikimaailmassa odottannut.

Kun olimme päässet ulos ravintolakeittiöstä, kommentoin kuvaajalle: ”Onpa jännä tyyppi.”
Paksujen puuovien läpi kuului Kemppaisen jyrähdys: ”MÄ KUULIN MITÄ SÄ SANOIT!!”

Uups!

Mutta sanon vielä senkin, että luvassa on varmasti hyvää tv-viihdettä.

-Heli

 

Kemppaisen haastattelu luvassa sarjan alkaessa syyskuussa. Aiemmat ohjelmaa käsittelevät jutut täällä, täällä ja täällä!

Kommentoi