Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Suklainen kaurapannacotta

Suklaiset pannacotat syntyvät kaurakekseistä ja -juomasta. Kuva: Kalle Mäkelä

Viimeisen parin viikon aikana olemme Helin kanssa käsitelleet kauraa monessa muodossa. Saimme kutsun osallistua Suomen kaurayhdistyksen järjestämään Kaurahaasteeseen, ja kokeilin itse viikonloppuna pannacotan tekemistä suklaisesta kaurajuomasta.

Perinteinen pannacotta syntyy kermasta ja maidosta. Suklaanmakuinen kerma tuntui tähän sopivalta vaihtoehdolta. Halusin jälkkäriin myös suutuntumaa, joten tein pohjalle juustokakuista tutun keksimuruseoksen. Hyydytin pannacotta-laseja yön yli ja koristelin seuraavana päivänä kotimaisilla karpaloilla, valkosuklaalla ja Helin tekemällä granolalla. Sen ohjeen löydät täältä.

Kaura ei ole kovin tuttu raaka-aine meidän kotikeittiössämme. Lähinnä sitä löytyy lautaselta puuron muodossa, joskus leipänä ja silloin tällöin keksinä. Kaurajuoma oli minulle täysin uusi tuttavuus. Mitäköhän sitä kokeilisi seuraavaksi?

Suklainen kaurapannacotta

(kolme isoa tai kuusi pientä annosta)

25 g voita
4 isoa kaurakeksiä
2 liivatelehteä
2,5 dl suklaakermaa
2 dl suklaa-kaurajuomaa
2–3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

koristeeksi granolaa, valkosuklaamuruja ja marjoja

Sulata voi mikrossa. Murskaa keksit pieniksi muruiksi ja sekoita voi niiden joukkoon. Painele keksimuruja tiiviisti tarjoiluastioiden pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuutin ajan. Mittaa kerma, kaurajuoma ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää vaniljasokeri.
Sulata valutetut liivatelehdet kuumaan seokseen ja sekoita. Ja pannacotta tarjoiluastioihin, esimerkiksi laseihin tai mataliin vuokiin. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolmesta neljään tuntia tai yön yli.
Lisää pinnalle granolaa tai kauraleseitä, rouhittua valkosuklaata ja marjoja juuri ennen tarjoilua.

Tulosta resepti

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo