Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Suklaakakku Jessen ja Idan tapaan

Ida O’Mahoney ja valmis kakkutaikina. Kuva: TS/Jonny Holmén

Suklaakakku johon tulee 1,2 kiloa suklaata! Pakkohan sellaisen resepti oli saada.

Kävin reilu viikko sitten katsomassa, miten Junior MasterChefin voittanut Ida O´Mahoney valmistautui jännittävään koitokseen, elämänsä ensimmäiseen serviisiin oikeassa ravintolassa. Rauhallinen Ida oli kuin kotonaan Jesse’s Dine -ravintolan keittiössä, kuunteli tarkasti Jesse Söderlundin ohjeet ja alkoi sitten määrätietoisesti tehdä ruokia.

Idan vastuulla olivat jälkiruuat, ja suklaakakku jota hän teki, vaikutti herkulliselta. Jesse pienesi reseptiä ja lähetti sen TS Ruoka -sivuston lukijoiden iloksi. Enää reseptiin ei tule yli kiloa suklaata, mutta edelleen ihan riittävästi.

Kakusta riittänee ainakin noin kymmenelle hengelle. Se kannattaa tehdä laakeaan vuokaan, kuten kuvasta näkyy. Ideana on, että kakkulevy on melko ohut.

Kakku on jauhoton ja siksi gluteeniton, eli se sopii myös keliaakikoille.

 

 

Jessen ja Idan suklaakakku

100 g voita
600 g suklaata
3 keltuaista
6 valkuaista
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

1. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.
2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
4. Yhdistä suklaa-voiseos ja keltuais-sokerivaahto.
5. Lisää valkuaisvaahto varovasti sekoittaen. Lisää leivinjauhe joukkoon viimeisenä. Sekoita hyvin.
6. Kaada taikina laakeaan vuokaan ja paista 170 asteessa noin 25 minuuttia.
7. Anna kakun jäähtyä kunnolla.

Ganache :

½ dl kermaa
200 g suklaata
100 g voita

1. Kiehauta kerma. Ota kattila pois levyltä.
2. Lisää voi ja suklaa ja sekoita tasaiseksi.
3. Leikkaa jäähtyneen suklaakakun kohonneet reunat pois ja kaada ganache-massa kakun päälle.
4. Anna jäähtyä jääkaapissa noin tunti. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoa.

Tulosta resepti

Kommentoi