Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Micken maistuva menu

Aina joskus ravintolassa tekee mieli nuolla lautanen. (Tarkennettakoon, että moista ei ole tullut tehtyä sitten lapsuuden, ja silloinkin sitä harrastettiin vain kotona, erityisen hyvän jälkiruuan päätteeksi.)

Mutta ajatus kieltämättä käväisi mielessä tiistai-iltana, kun olin Hus Lindmanissa syömässä Michael Björklundin suunnitteleman neljän ruokalajin menun.
Ruoka oli erinomaista kautta linjan, mutta kaikkein herkullisimpia olivat Micken itsensä valmistamat liemet ja kastikkeet. Ne oli pakko raaputtaa lautaselta aina viimeistä tippaa myöten.

Tämä keittiön tervehdys katosi kulhosta ennätysnopeasti. Kuva: Tero Nieminen

Jos Suomessa jaettaisiin vuoden sympaattisimman kokin titteli, voittaja olisi melko varmasti Micke. Siksi olikin hauskaa, että hänellä oli aikaa pyörähtää salissa tämän tästä juttelemassa asiakkaiden kanssa. Meidän pöytäämme hän toi sekä keittiön tervehdyksen että alkuruuat, ja selosti sekä raaka-aineet että tekotavat – vieläpä suomeksi.

Hirvicarpaccio ja hillottuja sieniä.

Menun raaka-aineet olivat taattua Mickeä: alkuun suussasulavaa hirvicarpacciota, pääruokina voissa paistettua ahventa ja kahdella tapaa tehtyä lammasta, molemmissa mukana annokseen sopivat lisukkeet ja ne suorastaan taivaalliset kastikkeet. Aterian päätti omenakaurapiiras jäätelön kera.

Annokset oli sovitettu sen kokoisiksi, ettei jälkiruuankaan jälkeen olo ollut ähky. Kiitosta myös siitä, etteivät ruuat olleet ylisuolaisia kuten ravintolassa joskus, vaan hienojen raaka-aineiden omat maut tulivat esiin.

Kyseessä oli Micken vierailun ensimmäinen ilta, eli keittiössä oli ehkä ruuhkaa. Silti pientä miinusta siitä, että neljän ruokalajin syöminen kesti melkein kolme tuntia. Arki-iltana se on hippasen liikaa.

Omenakaurapiiras jäätelön kera.

Hus Lindman ei ollut ääriään myöten täynnä, kuten ehkä olisi voinut olettaa. Ehkä sana ei ollut kiirinyt tai ehkä arki-ilta verotti väkeä. Sääli, sillä maltillisesti hinnoitellun mutta huippukokin suunnitteleman ja tekemän menun olisi luullut vetävät turkulaisia sankoin joukoin.

Micke kokkaa Turussa vielä keskiviikkona ja torstaina, ja matkaa sitten takaisin Ahvenanmaalle viimeistelemään uusinta projektiaan. Reilun kuukauden päästä Kastelholman linnan kupeessa avataan Micken isännöimä Smakby.

 

Lue lisää Micken kuulumisia TS Ruoka -sivustolta!

2 vastausta artikkeliin “Micken maistuva menu”

  1. A&K

    Lähdimme tämän jutun innostamina syömään Michaelin tekemän illallisen ja kyllä kannatti mennä! Tosi hyvä kokonaisuus ja saimme vielä jutella miehen itsensä kanssa!


Napsauta peruuttaaksesi vastauksen.

Vastaa käyttäjälle tsruoka Peruuta vastaus

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo