Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Kirsikat sopivat gazpachoon paremmin kuin uskotkaan

Andalusian auringossa oli ensin blogi, nyt se on myös samaa nimeä kantava herkullinen keittokirja. Tänä vuonna ilmestyneessä kirjassa reissataan läpi Andalusian, Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän alueiden.

Kirjan esipuheessa kerrotaan sen oleva yli kymmenen vuoden reissujen tulos, ja kirjaa selaillessa ei voi kuin kadehtia noita reissuja, niin hyviltä jo pelkät ruuat näyttävät!

Värikkäät matkakuvat, ruokakuvat ja tarinat limittyvät liki 200-sivuiseksi kokonaisuudeksi, jossa riittää lukemista. Kirja houkuttelee kokkaamaan – ja toivomaan, että osaisi laittaa ruuat esille yhtä kauniisti kuin Säkkinen. Joka on joskus yrittänyt ottaa kotona herkullisia ruokakuvia, nauttii aivan varmasti tämän kirjan laadukkaista ja kauniista ruokakuvista – niiden takana on huikea määrä työtä.

Itse fiilistelin eniten Pieneen nälkään -osiota, josta löytyy monen sortin pikkusyötäviä. Koska rakastan gazpachoa, innostuin kirjasta löytyvästä kirsikkaversiosta. Omassa suosikkireseptissäni (jonka sittemmin valitettavasti hukkasin) gazpachoon laitettiin melonia. Mutta kirsikat. Sopisivatko nekin gazpachoon? Myönnettäköön, että olin vähän epäileväinen.

Reseptiä oli pakko testata, ja onneksi niin! Lopputulos on mainio, samaan aikaan suolainen ja makea, hyvällä tavalla hiukan hämmentävä. Tätä olisi hauska tarjota vieraille ja odottaa kysymystä, että onko tässä kirsikkaa?

Itse tein annoksesta vain puolet, siitä riitti neljään pienehköön annokseen. Söin itse niistä kolme 😉

Kirjan kuvassa keitto tarjotaan serranokinkun kanssa, itse kokeilin reseptissä mainittua fetaa, ja se toimi aivan loistavasti. Eli nyt vaan näpräämään niitä kiviä irti kirsikoista ja kokeilemaan tätä!

-Heli

 

Kirsikkagazpacho

(tapaksina neljälle, shottikokoisina annoksina 12:lle)

1 tomaatti
½ punaista paprikaa
500 g kivettömiä kirsikoita (n 700 g kivellisiä)
½ punasipulia
½ jalapenoa
1 dl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa (tai sherryviinietikkaa)
1 tl suolaa

tarjoiluun: rapeaksi paahdettuja serranokinkkusiivuja ja/tai murustettua fetaa

Halkaise tomaatti ja poista kova kanta. Tee samoin paprikalle.

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Siivilöi tasaisen lopputuloksen varmistamiseksi.

Anna maustua ja jäähtyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoamista. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai etikkaa.

 

Resepti kirjasta Ariela Säkkinen: Andalusian auringossa (WSOY)

Kommentoi