Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Kahden suklaan muffinssit

Rakastan suklaamuffinsseja.

 

Monkey business! Kuva: Heli Nieminen

Ja vaikka tämä nyt herättäisi paheksuntaa, rakastan erityisesti sen ison donitsiketjun muffinsseja. En niinkään sen taikinan takia, vaikka sekin on sinänsä hyvää, vaan etupäässä siksi, että muffinssin päällä on aivan tolkuttoman paksu suklaakuorrutus. Parasta.

Päätinkin värkätä samanlaisen kuorrutuksen muffinsseille, jotka leipaisin sunnuntaina.

Kuten olen jo kertonutkin, olemme Haarukassa-blogin kanssa mukana Suomen Kaurayhdistyksen järjestämässä ja Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamassa Lumoudu kaurasta – hankkeen Kaurahaasteessa. Saimme kokeiltavaksemme kauratuotteita, ja mukana oli keliaakikoillekin sopiva suklaamuffissimix, joka sisältää ns. puhdaskauraa.*

Tuote ei ollut entuudestaan tuttu, mutta suhtaudun lämpimästi gluteenittomiin valmissekoituksiin – ne tekevät leipomisesta helppoa ja säästävät ikäviltä yllätyksiltä, kuten kivikovilta käntyiltä.

Tämän mixin kanssa oli superhelppoa: sekaan vain kolme munaa ja 1,5 dl margariinia ja taikina oli valmis.

Tuunasin sitä tosin vähän: jaoin taikinan kahteen kulhoon ja sekoitin toiseen puolikkaaseen valkosuklaapaloja ja pieneksi silputtuja kuivattuja mansikoita, toiseen suolapähkinöitä ja rouhittua tummaa suklaata. Välttämättä ei olisi tarvinnut, taikina oli hyvää ja suklaista sellaisenaankin.

 

 

Taikinasta tuli 12 pikkumuffinssia ja kuusi normikokoista (paperivuokaan tehtyä). Jos käyttää muffinssipeltiä, ei kannata liioitella lisätäytteiden kanssa, muuten valmiita muffinsseja voi olla vaikea saada pellin koloista ylös ehjinä. Jos taas tekee ne paperivuokiin, voi antaa palaa vapaasti.

Sitten se paras osa, kuorrutus. Sulatin mikrossa tummaa suklaata ja kastoin vuuasta irrotettujen pikkumuffinssien hattuosat siihen. Toisessa kulhossa sulatin valkosuklaata ja vedin lusikalla raitoja tumman suklaan päälle.

To-del-la hyvää.

Tosin kauran terveysvaikutukset jäivät tällä kertaa jokseenkin sivuosaan.

Vähän terveellisemmän aamujuoman reseptin löydät tästä. Suklaisen granolan ohje taas tässä. Vivin herkullinen pannacottaresepti on täällä.

 

(*Kaurahan on itsessään gluteeniton vilja, mutta se saattaa kontaminoitua muiden viljojen kanssa esimerkiksi varastointi- tai pakkausvaiheessa. Puhdaskauratuotteet viljellään, käsitellään ja pakataan erillään gluteenia sisältävistä viljoista. Ne on merkitty erikseen. Lista puhdauskauratuotteista löytyy Keliakialiiton sivuilta. Ennen kuin tarjoat keliaakikolle kauraa, varmista että hän käyttää sitä ruokavaliossaan.)

Kommentoi