Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Jotain pitäisi keksiä myyjäisiin…

Joulumyyjäiset lapsen päiväkodissa/koulussa/harrastuksessa? Vaan ei aikaa/kiinnostusta/kykyä leipoa mitään? Tai valmiin leivonnaisen toimittaminen myyjäisiin syystä tai toisesta haasteellista. Mutta osallistumattakaan ei haluaisi/kehtaisi jättää.

Ratkaisu on tässä: karpalo-suklaapiparit (tai jos tarkkoja ollaan, niiden kuiva-aineet) lasipurkissa.

Kun vain muistaa ostaa kaupasta muutaman purkin (ellei kotoa löydy sopivia) ja mahdollisesti muutamat kuivakaapista puuttuvat aineet, loppu käy hetkessä.

Mittaat ainekset purkkiin reseptin järjestyksessä, kirjoitat/tulostat lapulle ainekset + piparien teko-ohjeet ja sipaiset hiukan jouluista nauhaa purkin ympärille. Ja siinä se! Taas on tullut lunastettua paikkansa Osallistuvana Vanhempana.

Huom. Purkkien kuljetuksessa kannattaa olla tarkkana. Jos ne pyörivät pari kierrosta ympäri auton tavaratilassa, ne eivät näytä enää kovin näteiltä. Idea on juuri siinä, että lasin läpi näkee eri ainesten kerrokset.

Olen ryövännyt tämän idean Viviltä. Hän antoi minulle tällaisen purkin joulun alla. Eli jos myyjäiset on tältä vuodelta jo selvitetty mutta purkki-idea kiehtoo, sitten vain tehtailemaan näitä joululahjoiksi.

Olen nähnyt pitseillä, pikkuisilla piparimuoteilla ym. tilpehööreillä koristeltuja purkkeja. Itse tuunasin myyjäisiin lähtevät purkit kullanvärisellä nauhalla kun sellaista sattui olemaan.

Ja resepti siis tässä:

Suklaa-karpalo-kaurakeksit

Ota litran lasipurkki ja täytä se kerroksittain seuraavilla aineilla:

1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl rouhittua tummaa suklaata
1 dl kuivattuja karpaloita

Sulje purkin kansi ja koristele purkki haluamallasi tavalla. Liitä mukaan ainesluettelo ja alla oleva teko-ohje.

 

Suklaa-karpalokaurakeksit

Vatkaa 100 g pehmeää voita ja 1 kananmuna kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kaikki purkin aineet ja sekoita hyvin. Paista 175 asteessa noin 10 minuttia.

7 vastausta artikkeliin “Jotain pitäisi keksiä myyjäisiin…”

 1. Heidi

  Miten tuossa on kaksi kertaa vehnäjauhoja….? 🙂 Pitäisikö tilalla olla joitain muita jauhoja? On kivan yksinkertainen ohje 🙂


  • tsruoka

   Moi, jauhoja vaan laitetaan kahteen kerrokseen, näyttää hauskemmalta kun hiutaleita välillä kerroksena. Voi toki pistää kaikki jauhot yhteen kerrokseenkin mutta lopputulos ei ole niin nätti, kokeilin kerran. -Heli


 2. Heidi

  No nyt ymmärsin 🙂 Kiitos ohjeesta 🙂


 3. Amy

  Kaakaon ystäville voi tehdä suklaalusikoita, jotka ovat todella helppoja tehdä, paketoimiseen tarvitaan vain nauhaa ja sellofaania ja saaja hoitaa itse nestemäiset lisukkeet. Täällä kerrotaan, miten ne tehdään:

  http://dzinninajatuksia.blogspot.fi/


 4. Amy

  Jos löytää jostakin minivaahtokarkkeja, niitä voi laittaa sellofaanipakkauksen pohjalle ”lumeksi”. Siitä ne voi kivasti kaataa kuuman kaakaon päälle herkuteltavaksi.


Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo