Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Uutuustuote Härkis taipuu myös pihveiksi

Oletko kokeillut tehdä uutuustuote Härkiksestä tehtyjä pihvejä? Niistä tulee yllättävän meheviä!
Tuotetta jo aiemmin kokeillut kollega vinkkasi hienontaneensa härkiksen tehosekoittimessa, ja vinkki olikin hyvä, sillä härkiksestä tuli irtonaista ja kuohkeaa, ja siihen oli helppo sekoittaa muut ainekset tasaisesti.
Paketista löytyvässä (aika suuntaa-antavassa) ohjeessa pihveihin laitetaan vehnäjauhoja, mutta halusin tehdä omat pihvini gluteenittomina eli jätin jauhot pois. Härkismassa pysyi mainiosti kasassa näinkin, vain yksi pihveistä repesi käännettäessä.
Omista pihveistäni tuli aika mietoja, ensi kerralla maustan reilummin. Suolan kanssa tosin kannattaa olla varovainen, sillä härkiksessä on jo itsessään suolaa!

Härkispihvit

(10 pienehköä pihviä)

1 pkt Härkistä
2 pientä sipulia
1 porkkana
2 munaa
½ dl kaurakermaa
suolaa, pippuria
Paistamiseen: öljyä
Hienonna sipuli, porkkana ja halutessasi härkis. Sekoita ainekset keskenään ja paista pannulla pienessä määrässä öljyä pari minuuttia kummaltakin puolelta ruskeiksi.
Tarjoile esimerkiksi tsatsikin kera.

4 vastausta artikkeliin “Uutuustuote Härkis taipuu myös pihveiksi”

 1. Onko falafel liian aito ja konstailematon?

  Jos haluaa valmistaa härkispihvit joko sairauden tai trendipelleilyn vuoksi gluteenittomina, pitää reseptistä jättää pois myös itse Härkis, joka sisältää ohramallasuutetta, joka sisältää gluteenia.

  Härkiksen sisältämät lisäaineet selluloosa E460 ja metyyliselluloosa E461 (jota käytetään myös tapettiliisterinä) sitävastoin sopivat mainiosti myös gluteenittomaan ruokavalioon.


  • Turun Sanomat

   Hei, tuotteen valmistaja Versofood on kommentoinut tuotteen gluteenittomuutta näin:

   ’’Heissan, ohramallasuute tulee Härkikseen Härkäpapurouheseoksesta, jonka raaka-aineena sitä käytetään. Etsimme parhaillaan vaihtoehtoa mallasuutteelle ja pyrimmekin jatkossa vaihtamaan mallasuutteen gluteenittomaan vaihtoehtoon. Olemme myös tutkituttaneet Härkiksen nykyisellään, ja se sisältää alle 20 mg/kg gluteenia ja täyttää tällöin gluteenittomuuden vaatimuksen. Pyrimme kuitenkin siihen, että raaka-aineet olisivat gluteenittomia.’’


 2. Virpi Sinkkonen

  Voiko härkistä pakastaa?


  • Turun Sanomat

   Moi, konsultoin asiassa kokemutta ruokatoimittajakollegaani, joka on testaillut paljon härkistä. Hän sanoi, että härkiksen voi hyvin pakastaa, eikä sen rakenne siitä kärsi. Mutta kun härkiksen ottaa pakastimesta, se kannattaa valmistaa ruuaksi heti, eikä säilytellä sitä enää sitten jääkaapissa!


Kommentoi