Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

Antin ja Alfin saltimbocca

Muovirasiassa kylki kyljessä köllöttelevät broilerin rintafileet. Siinä peruselintarvike, joka tulee napattua marketista mukaan melkoisen usein. Helppoa ja nopeaa, kohtuuhintaista, ja lapsetkin tykkäävät.

Broileria on tullut tehtyä tuhannella ja yhdellä tapaa. Kiireessä fileet vain paistetaan pannussa ja tarjoillaan kevyesti suolattuina. Jos on vähän enemmän aikaa, rouhaistaan päälle pippuria.

Kastikkeita on tehty milloin kermasta, milloin tomaattimurskasta . Joskus on väännetty thai-henkistä soosia, raastettu inkivääriä ja silputtu chiliä. Joskus on holautettu purkillinen valmiskastiketta.

Mutta sitten tulee päiviä, jolloin se kanaboksi taas nököttää jääkaapissa, ja päässä ei ole enää yhtään ideaa, mitä oikein tekisi.

Alf Rehn ja Antti Vahtera ovat liekeissä salviasta. Kuva: TS/Jane Iltanen

Turun Ruokamessujen lavalla kokkasivat perjantaina Antti Vahtera ja Alf Rehn, ja heidän käsissään (tai no, oikeastaan Antin käsissä) syntyi kanaa saltimbocca. Fiiniltä kuulostava nimi, mutta resepti ei ole monimutkainen. Kaupasta pitää muistaa hommata muutama lisäraaka-aine, ja maustamattoman peruskanan saa nopeasti varsin salonkikelpoiseen muotoon.

Ensin laitetaan salvianlehdet ja kinkkusiivut kanafileille.

Antin ja Alfin kana saltimbocca

 

kanafileitä

tuoretta salviaa

parmankinkkua

cocktail-tikkuja

suolaa, pippuria

voita

 

Leikkaa (paksut) kanan rintafileet terävällä veitsellä niin, että yhdestä fileestä tulee kolme ohutta fileepihviä. Tai käytä ruokaan kaupasta saatavia ohuita pihvejä.

Asettele kunkin fileen päälle kaksi salvianlehteä ja niiden päälle parmankinkkusiivu (tai puolikas, jos ovat kovin isoja). Kiinnitä ne pihviin cocktail-tikulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna paistinpannussa voita ja paista pihvit siinä, parmankinkkupuoli ensimmäisenä pannua vasten. Pihvit kypysvät nopeasti, älä paista liian kuiviksi.

Nosta lautaselle ja pidä lämpimänä.

 

Ohuet pihvit kypsyvät nopeasti. Muutama lisälehti pannulla tuo kanoihin makua.
Kypsää on.

Kastike:

 

Jatka kastikkeen tekemistä samaan pannuun, älä heitä pois pannulla olevaa voita. Lisää vielä pannulle vähän voita ja öljyä, puolikkaan sitruunan mehu, loraus valkoviiniä, pala parmankinkkua ja muutamia salvianlehtiä. laita mukana myös puolitettuja kirsikkatomaatteja ja kevyesti suolavedessä keitettyjä kukkakaalinnuppuja. Anna kastikkeen kiehua hetki. Nosta kinkkusiivu pois ja kaada kastike kanojen päälle.

Valmista tuli.

 

2 vastausta artikkeliin “Antin ja Alfin saltimbocca”

 1. Juho

  Miksi ohjeessa käsketään laittamaan cocktail tikut, mutta sitten paistamaan ne avonaisena?


  • tsruoka

   Sorry, vaikka luin reseptin monta kertaa, nyt en ymmärrä kysymystäsi. Siis salvia ja parmankinkku kiinnitetään cocktail-tikulla fileeseen kiinni ja sitten ne paistetaan pannussa niin, että se tikkupuoli on ensin ylöspäin. Auttoiko tämä?

   yst -Heli


Kommentoi