Haarukassa

BLOGIT | Haarukassa

3 x perunasalaatti

Perunasalaatti kuuluu jostain mystisestä syystä Suomessa (ainakin) sekä uuteenvuoteen että vappuun.

Sitruunainen perunasalaatti on keväisen raikas. Kuva: TS/Ari-Matti Ruuska

No, millaisenhan sitä tekisi? Huhuilin kollegoilta jotain uutta, herkullista ohjetta, ja sain saaliiksi alla olevan reseptin. Arkistosta taas löytyi Marttojen herkullinen perunasalaatti, johon ei tule majoneesi- tai kermaviilikastiketta, vaan öljykastike. Kaikille kun majoneesinen salaatti ei oikein uppoa.

Oman reseptinsä on postannut myös TS Ruoka -sivuston Makuseutu-blogin Vilja, sen löydät täältä.

Yksi näistä vai kaikki? Päätä itse!

 

Hauskaa vapun odotusta,

Heli

Perunasalaatti

kuudelle

7 keskikokoista, kypsää perunaa
2 isoa omenaa
1 makea sipuli
1 prk kermaviiliä
3 maustekurkkua
200 g kevytmajoneesia
1 dl ruohosipulituorejuustoa
suolaa, pippuria
kapriksia maun mukaan

Kuori ja kuutioi perunat ja omenat. Kuori ja silppua sipuli. Hienonna maustekurkut. Laita kaikki ainekset kulhoon.
Sekoita keskenään kermaviili, majoneesi ja maustettu tuorejuusto. Kaada kastike ainesten päälle ja sekoita varovasti.
Mausta suolalla ja pippurilla, anna maustua kylmässä.
Koristele kapriksilla ennen tarjoilua.

 

 

Marttojen sitruunamarinoitu perunasalaatti

 

kuudelle

8–12 perunaa
1 sitruuna
1–2 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
basilikaa, tilliä, persiljaa
4–8 rkl öljyä
suolaa, mustapippuria
1 kerä vihreää salaattia
raastettua sitruunan kuorta

Kuori keitetyt perunat ja leikkaa ne viipaleiksi.
Pese sitruuna huolella ja raasta kuoresta ohuita suikaleita. Purista sitruunan mehu.
Kuori punasipuli, leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Hienonna runsaasti vihreitä mausteyrttejä, esimerkiksi tilliä, persiljaa ja basilikaa.
Sekoita sitruunamehuun hienonnetut valkosipulit, sipulisuikaleet, mustapippuri ja öljy. Valuta kastike perunaviipaleille, sekoita kastike kevyesti ja varoen, etteivät perunaviipaleet hajoa. Anna maustua viileässä.
Pese ja revi salaatinlehdet laakealle vadille ja laita marinoituneet perunaviipaleet pinnalle.

Tulosta resepti

Kommentoi