Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Tuulahdus eurooppalaista joulutunnelmaa – juhla-illan kastanja-marenkijäätelö

Valmis kastanjasose sopii tämän vuoden ajan täydelliseksi kotijäätelön raaka-aineeksi. Kastanjat ovat perinteinen loppusyksyn ja joulun sesonkiherkku erityisesti Keski-Euroopassa, jossa juuri nyt voi hurmaantua myyntikojuista leviävästä paahdettujen kastanjoiden tuoksusta.

Itse muistan törmänneeni ensimmäisen kerran kastanjan myyjiin Kanarialla  Las Canterasin rantabulevardilla. Vaikka silloin hurmaannuin niiden tuoksusta, ei kastanjoiden ostaminen vielä tuolloin jaksanut innostaa niiden hankalalta tuntuneen syömisen vuoksi.

Kastanjan maku muistuttaa hieman pähkinäistä ja makeaa perunaa ja siksi se sopii mausteeksi sekä makeisiin että suolaisiin ruokiin. Jälkiruokien valmistuksessa kannattaa käyttää kaupoissa myytävää valmista makeaa kastanjasosetta. Itse käytin vaniljalla maustettua kastanjasosetta. Kastanjasose  antaa jäätelölle mausteista täyteläisyyttä.

Koko komeus viimeistellään lopuksi vielä rapsakalla marengilla ja tilkalla rommia. Tämä jäätelöjälkiruoka kruunaa hienommankin aterian ja muistetaan varmasti.

Tunnelmallista juhla-aikaa!

-Mikko

Kastanja-marenkijäätelö

1 vaniljatanko

2,5 kermaa

3 munankeltuaista
1 rkl sokeria

1,5 dl kastanjasosetta
1-2 rkl tummaa rommia ja/tai vaniljalikööriä
1 dl valmista marenkia

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet pois. Vaahdota kerma vaahdoksi ja toisessa kulhossa keltuaiset, vaniljatangon sisus ja sokeri. Sekoita kastanjasose kermavaahdon joukkoon, jonka jälkeen lisää siihen muna-sokerivaahto. Lisää vielä rommi sekä murskattu marenki varovasti sekoittaen. Siirrä massa jäätelökoneeseen tekeytymään jäätelöksi. Voit yhtä hyvin valmistaa jäätelömassasta jäädykettä siirtämällä massa sekoittamisen jälkeen suoraan kelmutettuun vuokaan tekeytymään pakastimessa jäädykkeeksi.

Kommentoi