Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Täydellisen piknik-päivän resepti

Miltä kuulostaisi ajatus täydellisen piknik-päivän viettämisestä ulkona luonnon helmassa? Piknik-päivän vieton ei todellakaan tarvitse merkitä tason laskua siihen, mihin on muuten tottunut kotioloissa.

Piknik-korin sisällön suunnitteluun kannattaa uhrata vähän aikaa ja vaivaa. Niinpä virttyneen viltin voi hyvillä mielin korvata uudella kauniilla peitolla ja omalle tyylilleen uskollinen piknikkari valitsee myös lautasliinat piknikille mukaan otettavien astioiden sävyn mukaan.

Piknik-tarjottaviksi kannattaa valita helposti syötäviä ja kuljetettavia ruokia ja juomia. Kesäisiä sesongin raaka-aineita voi luontevasti hyödyntää ruokien valinnassa. Valitsin omaan koriini parsaa ja mansikoita, joista valmistin herkullista piirakkaa ja kermaista Brita-kakkua. Valmiista taikinasta valmistettu piirakka on helposti syötävää, jolloin välttyy myös turhalta ruokailuvälineiden kantamiselta. Leivoskokoihin leikatun Brita-kakun syöminen onnistuu pelkällä lusikalla tai leivoshaarukalla.

Kesälle maistuvan ja leivospaloihin leikatun Brita-kakun on pakkaaminen rasioihin on helppoa. Piknikillä tarjottavaksi juomaksi hyvin sopii Espanjalainen cava-kuohuviini leipämäisineen aromeineen. Cava toimii sekä parsapiirakan että Brita-kakun kanssa antaen lisäksi piknikille ripauksen ylellisyyttä.

Täydellinen piknikpäivä tarvitsee enää aurinkoisen ja hyvän seuran lisäksi tunnelman. Tunnelman luominen onnistuu oman älypuhelimen avulla. Täydennä piknikin tunnelma esimerkiksi Spotifyn kautta toistetulla rennon tyylikkäällä jazzia niin kuin minä tein ja nauti täydellisestä päivästä.

Upeaa piknik-päivää!

-Mikko

Vihje! Ota retkellä tarvittavien ruokailuvälineiden kuljetusta varten mukaan tyhjä talouspaperirulla, jonka sisällä voit kätevästi kuljettaa likaiset käytetyt ruokailuvälineet kotiin pestäväksi.

Kuvan Britakakku ravintola Tintåsta

 

Parsapiirakka

neljälle

150 g vuohenjuustoa
2 rkl oliiviöljyä
250 g ruohosipuli-tuorejuustoa
500 g vihreää parsatankoa
1-2 valkosipulin kynttä
1 valmis piirakkataikina
1/2-1 dl saksanpähkinöitä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 muna

Säädä uuniin 200 astetta. Sekoita oliiviöljy ja ricotta keskenään ja lisää valkosipuli, suola ja mustapippuri seokseen. Murra parsatankojen varsien alaosasta noin 5-10 pala pois. (Poistetuista varsipaloista voit tehdä vaikka parsamunakkaan).

Kauli hieman sulaneesta piirakkataikinasta leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoinen levy. Taita taikinan reunoista noin 1 cm:n pala ylös. Kumoa juustokreemi piirakkataikinan päälle. Asettele parsatangot kevyesti painamalla taikinan päälle limittäin. Ripottele viimeiseksi saksanpähkinöitä piirakan päälle tasaisesti. Voitele piirakan reunat ennen paistamista.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut väriä.

Brita-kakku mansikoilla

4-6 hengelle

Pohja

100 g voita
2 keltuaista
1 dl kuohukermaa
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
tomusokeria

Marenki

2 valkuaista
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Väliin

2 dl kermaa
Reilusti tuoreita mansikoita

Valmista kakku näin;

Erottele munien keltuaiset valkuaisista. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon keltuaiset. Säästä valkuaiset marenkiin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen. Lisää lopuksi vielä kerma varovasti sekoittaen. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle kahteen osaan ja levitä ne lastan avulla suorakulman muotoisiksi pohjiksi uunipellille.
Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri jatkuvasti sekoittaen. Levitä marenkivaahto kakkupohjien päälle. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä.

Valmista kakun täyte vatkaamalla kerma jämäkäksi vaahdoksi.  Asettele jäähtyneet pohjat marenki ylöspäin leivinpaperin päälle ja lisää pohjien väliin puoliksi halkaistuja mansikoita ja kermavaahtoa lusikalla tai pursottimella. Siivilöi kakun marengin päälle vielä ohut kerros pölysokeria. Leikkaa valmiista kakusta leivospaloja, jotka nostelet leivospaperien päälle.

Kommentoi