Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Tätä itse tehtyä yrttisuolaa ei tarvitse piilotella kaapissa

Itse tehty yrttisuola on helppo valmistaa ja samalla saa omien lempiyrttien maut pääosaan. Kauniisiin purkkeihin pakattuina suola voi toimia myös mukavana tuliaisena tai vaikkapa persoonallisena (joulu-) lahjaideana.

Värikkyyden ja aromikkuuden salaisuutena on valmistustapa. Tuoreet yrtit sekoitetaan blenderissä samaan aikaan merisuolan kanssa, jotta niiden sisältämät eteeriset öljyt ja lehtivihreä imeytyisivät paremmin kosteaan ja karkeaan suolaan. Suolaseoksen värimaailmaa vahvistetaan vielä ennen kuivaamista värikkäillä kehäkukan ja krassin terälehdillä. Seoksen annetaan kuivua uunipellille levitettynä huoneenlämmössä muutaman päivän ajan.

Valmis yrttisuola säilyy pienen ikuisuuden –  ja on kaunis myös pöytäsuolana. Ohjeen yrttien koostumusta voi vaihdella lähes loputtomasti maun ja fiiliksen mukaan.

Nyt on sopiva hetki hyödyntää viimeisiä kesän makuja ja tuoksuja talteen talvea varten.

-Mikko

Kukkien terälehtiä suolapedin päällä kuivumassa

Yrttisuola

itse laitoin

5 dl karkeaa merisuolaa
½ dl lipstikkaa
1 dl persiljaa
1/2 dl timjamia
1/2 dl korianteria
1 chili (omasta puutarhasta)
½ raastettu sitruunan kuori
1-2 kehäkukan terälehdet
muutama basilikan
muutama mintun lehti
muutama krassin terälehti

Tee näin;
Laita kaikki ainekset kehäkukkaa ja krassia lukuun ottamatta blenderiin. Ajele hienoksi blenderillä. Levitä suola leivinpaperin päälle vadille. Lisää muutama kehäkukan ja krassin terälehtiä suolan päälle. Anna kuivua huoneenlämmössä 3-4 päivää, kunnes suola on kuivunut. Laita valmis suola lasipurkkeihin.

 

Yksi vastaus artikkeliin “Tätä itse tehtyä yrttisuolaa ei tarvitse piilotella kaapissa”

  1. Minna Savolainen

    Huippu ihana idea!!! Joululahjaksi ystäville : )) Kiitos ideasta!!


Kommentoi