Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Ruokatuliainen Thaimaasta – mausteinen Green Chicken Curry

Thaimassa curryruoat ovat nimetty kivasti ruoan värin mukaan; green, yellow ja red. Vihreänsävyinen green curry on näistä voimakkaimman makuinen. Mausteisen green curryn vihreä väri saadaan maustetahnan pääraaka-aineena käytetyistä vihreistä chileistä. Chilien tulisuutta taitetaan tässä ruoassa sokerilla ja täyteläisellä kookosmaidolla. Green curryssa yhdistyvät samalla suuntuntumalla mausteinen tulisuus ja makeus herkullisella tavalla.

Green curry voidaan valmistaa kanasta, naudanlihasta, possusta tai kalasta. Minä valmistin omani kanasta.

Thaimaalaiset aloittavat yleensä tämän ruokalajin tekemisen varaamalla tuoreet raaka-aineet green curry -tahnan valmistamiseksi. Tämän jälkeen currytahna saa seurakseen useimmiten kanan luineen päivineen, jonka jälkeen lisätään vielä kasvikset ja muut mausteet. Lopuksi lisätään kookosmaito pyöristämään makuja ja herkullisen mausteinen Green Chicken Curry on valmis.

Tahna on yllättävän helppoa valmistaa myös itse. Raaka-aineiden metsästykseltä ja aikaa säästääkseen voi käyttää valmista green currytahnaa, jota on hyvin saatavilla ruokakaupoista.

Mausteiden monimuotoisuuden ansiosta green curry on täynnä makuja.

-Mikko

20170312_165747 [884787]

Yhteisöllisyyttä rakastavat thaimaalaiset valmistavat green currya usein isommalle joukolle.

Green Curry

4-6 annosta

n. 3 cm:n pätkä inkivääriä
2 keskikokoista sipulia
8 valkosipulin kynttä
1 punainen tai vihreä paprika
1 kokonainen vihreä chili
1 munakoiso

800 g maustamatonta kananrintafileetä
2 rkl ruokaöljyä
1 rkl green curry -tahnaa
230 g herkkusieniä viipaleina

1/2 tl curryjauhetta
ripaus mustapippuria
1 lime
8 dl kookosmaitoa
1 rkl kanafondia
6 limetinlehteä
1 rkl ruokokidesokeria
200 g thai-kasvissekoitusta


3-4 dl jasmiiniriisiä

 

Tee näin; Esivalmistele kuorimalla ja raastamalla inkivääri ja pilkkoa kuoritut sipulit karheasti. Viipaloi valkosipulin kynnet. Suikaloi paprika. Pilkkoa chili mieluiten siemenineen. Kuutioi munakoiso pieniksi paloiksi.Laita kasvikset sopivan kokoiseen astiaan odottamaan myöhempää käyttöä.

Ruskista öljyssä paloitellut kananrintafileet kevyesti pannulla. Lisää kananpalojen joukkoon currytahna kevyesti sekoittaen. Lisää herkkusienet ja paloitellut kasvikset. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää curryjauhe ja mustapippuri suoraan myllystä. Purista joukkoon yhden limen mehu. Lisää kookosmaito, kanafondi, limen lehdet, kuutioiksi leikattu munakoiso sekä ripaus sokeria pyöristämään makuja. Anna kiehua hiljalleen parisen minuuttia ennen thaikasvisten lisäämistä. Anna hautua 10-15 minuuttia.

Tarkista maku ja lisää halutessasi lisää currytahnaa. Voi viipaloida joukkoon myös yhden limen lohkoina. Limen kanssa kannattaa olla varovainen, sillä kotoiset limet saattavat olla pistäviä maultaan.

Anna ruoan hautua vielä 20 minuuttia ennen tarjoilua. Tällä välissä voi valmistaa riisiä green curryn kanssa tarjoiltavaksi pakkauksen ohjeen mukaan

2 vastausta artikkeliin “Ruokatuliainen Thaimaasta – mausteinen Green Chicken Curry”

  1. Eikka

    Thaimaassa green curry on mausteisin ja vahvin curry, ei siis miedoin. Sen valmistamiseen käytetään runsaasti vihreitä chilejä ja muita maustekasveja. Vihreään curryym tulee runsaasti kookosmaitoa, mikä tekee siitä ”makeamman’ kuin happamasta ja suolaisesta red currysta.


    • Mikko Kapanen

      Kiitos asiantuntevasta selvennyksestä. Green curry on tosiaan vihreistä chileistä johtuen voimakkain ja tulisin. Käyn korjaamassa virheellisen tiedon tekstissä. Olen juuri työstämässä lisää thaicurry-reseptejä blogiini. Tästä tiedosta on minulle hyötyä tulevan tekstin sisällön muokkaamisessa. Mukavaa ja aurinkoista kevättä! -Mikko


Kommentoi