Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Raikas ja juhlava raparperi-marenkipiirakka

Kirpeän makuinen raparperi on ehdottomasti yksi kesän suosikkivihanneksistani. Raparperin satokausi kestää läpi kesän. Vaikka raparperin maku on mehevimmillään alkukesästä, kannattaa tätä herkkua mielestäni ehdottomasti hyödyntää koko satokauden.

Keskikesän raparperien hieman teräväksi muuttunutta makua voi täydentää kätevästi juuri nyt sopivasti kypsyvillä omenoilla. Omena taittaa ja pehmentää makuja kivasti. Raparperi yhdessä makeamman omenan kanssa ovat lähes täydellinen pari .

Marenkikuorrutus antaa piirakalle juhlavan kauniin – ja herkullisen – loppusilauksen. Tämä ohje muuntaa perinteisen raparperipiirakan ylelliseksi leivonnaiseksi.

PS. Minä koristelin kakun syötävillä kukilla ja sitruunamelissan lehdillä

-Mikko

Raparperi-marenkipiirakka

4 dl raparperia
2 omenaa

tilkka vettä
1 valmis piirakkapohja (400 g)
1 dl sokeria
5 valkuaista
1 dl tomusokeria
3 rkl viikunahilloa
1 vaniljatanko

1. Aloita tekemällä aluksi hilloke raparperista ja omenasta. Kuori aluksi raparperit ja laita ne kattilaan. Lisää kattilaan vesi, sokeri ja vaniljatanko. Kiehauta. Leikkaa omenat kuutioiksi ja lisää kattilaan. Kiehauta. Lisää vielä noin 3 rkl viikunahilloa ja sekoita. Nosta kattila syrjään.

2. Painele valmis piirakkapohja piirakkavuoan pohjalle ja nosta se jääkaappiin.

3. Valmista marenki erottamalla aluksi viiden munat valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaisia voimakkaasti ja lisää tomusokeri. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Laita jääkaappiin hetkeksi.

4. Paista piirakkapohjaa n. 10 minuuttia 180 asteisessa uunissa.

5. Ota piirakkavuoka pois uunista. Lisää esikypsennetyn pohjan päälle piirakan raparperi-omenatäyte.

6. Lisää täytteen päälle tasaisesti marenkivaahto.

7. Paista kypsäksi uunin alatasolla 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Tulosta resepti

Kommentoi