Eat & Go

BLOGIT | Eat & Go

Tyylikäs klassikko: puolukkaparfait

Alkujaan ranskankielinen sana parfait on suomeksi sama kuin täydellinen. Täydellistä tämä raikas jäädytetty klassikko jälkiruoka onkin, sillä sen valmistaminen onnistuu omassa kotipakastimessa ilman erikoisvälineitä tai kallista jäätelökonetta.

Jäädykkeen perustana ovat sokeri, kananmuna ja kerma. Minä täydensin omaa jäädykettäni mustaherukkaliköörillä maustetulla puolukkasurvoksella. Mustaherukkalikööri taittaa sokeroidun puolukkasurvoksen happamuutta pehmeämmäksi tekemättä jäädykkeestä kuitenkaan liian makeaa. Tämä ylellisen samettinen puolukkaparfait on täydellinen juhlapöydän tarjottava.

Vinkki!
Voit hyödyntää parfaitin valmistuksesta jäljelle jääneet munan valkuaiset tekemällä niistä marenkia, jota voit hyödyntää kätevästi jäädykkeen koristelussa.

-Mikko

sivust

Puolukkaparfait

2 1/2 dl puolukkasosetta
1 dl tomusokeria
1 dl vettä
4 munankeltuaista
4 dl kuohukermaa
tuoreita tai pakastettuja puolukoita koristeluun

 

Puolukkasose

2 1/2 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl Crème de Cassis -likööriä

Tee näin;
1. Sekoita munankeltuaiset, tomusokeri ja vesi kattilassa. Kuumenna ainekset miedolla lämmöllä kreemiksi jatkuvasti sekoittaen. Älä keitä ja anna jäähtyä.
2. Lisää mukaan hillo varovasti sekoittaen.
3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää se käännellen kreemin sekaan. Kaada seos tuorekelmulla vuorattuun vuokaan ja pakasta vähintään kaksi tuntia.
3. Kumoa jäätynyt jäädyke vuoasta tarjoiluastialle. Koristele puolukoilla ja tarjoa lämpimän kinuskikastikkeen kera.

Kinuskikastike

2 dl sokeria
2 dl kermaa
1 rkl voita
1 rkl mantelilikööriä

Tee näin;
Kuumenna sokeri paksupohjaisessa kattilassa, kunnes sokeri sulaa ja ruskistuu. Lisää kerma ja anna kiehua 6-8 minuuttia. Lisää voi ja likööri vatkaten joukkoon.

Kommentoi